Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Ankara-Haymana yolunda bir tarlada polisin düzenlediği operasyon sırasında 2 teröristin içinde bulundukları kulübede bomba düzeneğini patlatmasına ilişkin olay yerindeki çalışmalar tamamlandı.

        Ankara-Haymana yolunun 30. kilometresindeki özel bir at çiftliğinin arkasında, tel örgülerle çevrili tarlada 2 teröristin bomba düzeneğini polisin yaptığı operasyon sırasında patlattığı alan ve civarında Olay Yeri İnceleme Şubesi ekiplerinin çalışmaları tamamlandı.

        Cumhuriyet savcılarının koordinasyonunda, terörle mücadele, istihbarat, olay yeri inceleme ve Adli Tıp Kurumu ekipleri, patlamanın gerçekleştiği bölgedeki yaklaşık 5 bin metrekarelik geniş bir alanda teröristlere ait kıyafet, ceset ve doku parçalarını topladı. Ekipler aramalarda eğitimli köpeklerden de faydalandı. Bulunan deliller incelenmek üzere Adli Tıp Kurumuna gönderildi.

        Olay yerinde bulunan, kadın terörist Mahide Ataş adına düzenlenmiş kimliğin gerçek olup olmadığı yapılan DNA testinden sonra ortaya çıkacak.

        Olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmalarını tamamlamasının ardından teröristlerin Ankara'da bombalı araç ve canlı bomba saldırılarında kullanmayı planladıkları tahmin edilen 06 EB 4775 plakalı araç, üzeri brandayla kapatılarak çekiciye yüklendi. Otomobil daha sonra Ankara Emniyetine götürüldü.

        Polis ekiplerinin olayla ilgili başka şüpheli bulunup bulunmadığına ve teröristlere yardım ve yataklık eden kişilere yönelik çalışmaları devam ediyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler