Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MARDİN (AA) - Mardin'de AK Parti İl Danışma Meclis Toplantısı gerçekleştirildi.

        Toplantıda konuşan AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında belediyelere yapılan görevlendirmelere ilişkin açıklamada bulundu.

        Miroğlu, "Hükümet bu kayyumu Kandilin kayyumuna karşı atadı. Eğer Kandil'in kayyumu olmasaydı hükümetimizin kafasında seçimle iş başına gelmiş belediyelerin başkanlarını görevden uzaklaştıran fikri asla söz konusu olmayacaktı." dedi.

        Görevlendirmelerin ardından çok önemli bilgilerin ellerine ulaştığını, bu görevlendirmelerin politkasının ne kadar doğru olduğunu gösterdiğini aktaran Miroğlu, şunları kaydetti:

        "Çevre şehircilik bakanımızda açıkladı. Belediyede çalışan personelin aldığı maaşla batıda herhangi bir belediyenin personelinin maaşı arasında korkunç bir uçurum olduğu söyleniyor. 1,5 ile 3 bin arasında iken burada bazı belediyelerde maaşlar 6-7 bin lira civarında seyretmiş. Kandilin ihtiyaçlarına göre yapılmış bir düzenleme. Yani vatandaşı işe alıyorlar. Aydan aya maaşın 500 lirası yada biraz daha fazlası hak sahibine, ama geri kalanı da Kandile gidiyor. Bunu Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bir bakanın açıklaması son derece önemlidir."

        Miroğlu, başta Nusaybin olmak üzere belediyelerde yapılan görevlendirmelerin halk tarafından da büyük bir memnuniyetle karşılandığını da kaydetti.

        AK Parti Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı ise, şehirlerin sokaklarını, caddelerini, binalarını gasp etmek suretiyle bombalarla, barikatlarla, hendeklerle doldurarak harabeye çevirenlere söyleyecek tek sözü olmayanların asıl niyetlerinin ortaya çıktığını ifade etti.

        Kobani olaylarını bahane ederek yapamadıklarını, hendek siyasetiyle devam ettirmek isteyenlerin açtığı hendeklerde adeta tarumar olduğunu kaydeden Çankırı, hendeklerin onlara mezar olduğunu söyledi.

        AK Parti Mardin İl Başkanı Ali Dündar da, zor bir bölgede görev yaptıklarını, tehditlere rağmen bütün partili arkadaşlarla halkın yanında olmaya çalıştıklarını ve olmaya devam edeceklerini belirtti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mardin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mardin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler