Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KOCAELİ (AA) - Batı Karadeniz'de yaşanan palamut bolluğu nedeniyle balık fiyatlarındaki düşüş sürüyor.

        Denize sabahın erken saatlerinde gırgır, trol ve küçük teknelerle açılan balıkçılar, çok sayıda palamut ile Kandıra Kefken'e dönüyor.

        Balıklar, buradan tırlarla Kocaeli'nin Karamürsel ilçesindeki Ereğli Balık Hali'ne getirilerek satılıyor.

        Bugün mezatta yapılan satışlardan palamudun tanesi 4 liradan satıldı.

        Balıkçı Hamdi Binekli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Karadeniz'den bol balık geldiğini belirterek, bugünlerde balık bereketi yaşandığını kaydetti.

        Balık fiyatlarının şu an çok uygun olduğunu ifade eden Binekli, balığın mevsimi olduğu için vatandaşların tüketmesini önerdi.

        Yasin Kaya da yaklaşık 1,5 kilogram gelen bir palamudun tezgahlarda 4 liraya satıldığını aktararak, bu durumda vatandaşların kendilerine lakerda (uzun süreli saklanmak üzere özel şekilde hazırlanmış balık eti) siparişi verdiğini söyledi.

        Vatandaşların ucuz ve iri palamutları kış aylarında da tüketmek istediğini dile getiren Kaya, "Yıllardır bu kadar bol görülmeyen palamut, vatandaşların protein gereksinimini ucuza karşılamalarını sağlıyor. Onun için bizler de lakerda yapmaya başladık. Maliyeti düşük olduğu için vatandaşlar bir kilonun üzerinde olan palamutlardan tuzlu balık ve lakerda yapıyor." diye konuştu.

        Fiyatların düştüğünü öğrenince balık almaya geldiğini söyleyen Sinan Yılmaz da, ucuz olduğu için balık tükettiklerini söyledi.

        Halde 12 ve 15'li kasalardaki palamut 50 liradan satılırken, hamsi kasası 80 lira, istavrit kasası 180 lira, kalkan kilo 50 lira, mezgit kasası 50 liradan satılıyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler