Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BURSA (AA) - Bursa'da Dünya Artrit Günü etkinlikleri kapsamında, romatoid artrit hastalığı hakkında farkındalık oluşturmak amacıyla bisiklet turu organize edildi.

        "Bisikletimizle harekete geçiyoruz" sloganıyla gerçekleşen etkinlik kapsamında, yaklaşık 200 bisikletli Mudanya yolunda Ova Mahallesi'ne kadar pedal çevirdi.

        Uludağ Üniversitesi (UÜ) Tıp Fakültesi Romatoloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ediz Dalkılıç, organizasyona ilişkin gazetecilere yaptığı açıklamada, Güney Marmara'da 140 bin romatizmal hasta bulunduğunu söyledi.

        Halk arasında "iltihaplı romatizma" olarak bilinen romatoid artrit hastalığının erken teşhis durumunda tedavi edilebildiğini vurgulayan Dalkılıç, şunları söyledi:

        "İltihabi romatizmal hastalıklar ile ilgili farkındalık oluşturmak amacıyla böyle bir organizasyon gerçekleştirdik. Gerçekten katılım da çok yüksek. Buradaki amacımız özellikle iltihabi romatizmal hastalıkların tedavi edilebildiğini, erken tanının, teşhisin çok önemli olduğunu, son 10 senede yeni tedavilerin ortaya çıktığını ortaya koymak. Hastalarımızın da katılımıyla 200'e yakın bisikletli bugün farkındalık oluşturmak, romatizmal hastalıklara dikkat çekmek için pedal çeviriyoruz."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler