Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GÜMÜŞHANE (AA) - AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi, İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu, "Türk milleti kadar tanka gidip dirsek vuran başka bir millet bulamazsın. Bu millete nobel ödülü verilmesi gerek. Darbelerin tamamını gördüm. Menderes'i astılar bir şey yapamadık, Özal’ı zehirlediler ama Recep Tayyip Erdoğan’ı yedirmediler." dedi.

        Gümüşhane'de düzenlenen 17. dönem AK Parti Siyaset Akademisi'nin açılışına katılan Kuzu, demokrasinin en güzel şekilde Osmanlı ve Selçuklu ülkelerinde olduğunu, İslam'ın özünde de demokrasi kavramı bulunduğuna değindi.

        Demokraside hedefin insanı mutlu etmek olduğunu ifade eden Kuzu, "Biz bugün parlamenter modelden şikayetçiyiz. Başkanlıkta insanlar çok daha rahat eder diye savunuyoruz. İslam, hangi yollarla geldiğinin üzerinde durmuyor, 'adil olunuz' diyor. İşin beyni bu. Adalet olmayan yerde huzur olmaz. Zulüm ile devlet yönetildiği zaman o devlet batar. Ama küfür ile yönetilen devlet sırf bu yüzden batmaz. Doğrudan demokrasi bugünkü çağda olacak iş değil. Temsil demokrasisi dediğimiz, vekalet usulü çalışalım. Sizden aldığımız yetkiyi Ankara’da kullanıyoruz." diye konuştu.

        Kuzu, demokrasilerde çoğunluğun önemini vurgulayarak, şöyle devam etti:

        "Türkiye’de çok tartışılan bir konu var. Demokraside azda kalanın hakkı ne olacak? Muhalefet en çok 'her şey sandık değildir' diyor son zamanlarda. Çoğunluğu kim almışsa yönetim hakkı ondadır. Cumhurbaşkanı halka seçtirme gündeme geldiğinde 367 dayatması yaptılar. O zaman halka seçtirelim dedik. Bunu getirdik. Anayasa Mahkemesi komisyonu başkanıyım. Muhalefeti bunu yaptırmamak için benim önüme 10 bin 500 önerge koydular. Fotokopi makinesi de bir yandan çalışıyor. Grup başkanı içeri girip 'Çanakkale geçilmez' dedi. Ya vazgeçeceksiniz ya da kavga çıkacak dedik. Halkın verdiği iradeyi korumazsak işin içinden çıkamayız. Demokraside azınlığın hakları vardır ama onun çerçevesini çok iyi çizmek gereklidir. CHP’den silah gösteren vekil oldu. Sabah ezanı okunuyordu. 17,5 saatte bitirdik. Demokraside çoğunluk önemlidir. Onun iktidar hakkı vardır. Eşit oy tartışması yapıldı yıllarca. Çobanın oyuyla bizim oyumuz bir mi olur diyorlar. Bana sorarsan 5 kat daha değerlidir o çobanın oyu."

        -"Türkiye ve etrafımızdakiler 2. Kurtuluş savaşını yaşıyoruz"

        Devlet yönetmenin bir sanat olduğuna işaret eden Kuzu, Türkiye'de yaşananların Abdülhamit Han döneminde yaşananlarla aynı olduğuna dikkati çekti.

        Abdülhamit Han'ın dirayetli bir yönetici olduğunu belirten Kuzu, "Eğer dirayetli Abdulhamit Han gibi bir yönetici olmasaydı Atatürk’e bu ülkeyi kurduracak toprak kalmazdı. Siyaset bilimcisi olarak Türkiye’de ki insanlar kadar dünyada kendi geçmişine küfreden, hareket eden başka bir millet görmedim. Demokrasiyi yaşatmak ilkelerle olmuyor. Çok güçlü bir ekonomin olması lazım. Türkiye ve etrafımızdakiler 2. Kurtuluş savaşını yaşıyoruz. Cetvelle çizilen sınırlar yeniden çizilmeye çalışılıyor. Çok dikkatli olmak gerek. Partisiz demokrasi yumurtasız omlet gibidir." ifadesini kullandı.

        -"Bunlar bukalemun gibi her kılığa girerler"

        Kuzu, Türkiye'nin darbeler tarihi nedeniyle demokrasinin çok kesintiye uğradığına değinerek, şunları kaydetti:

        "1950’den bugüne kadar 12 darbe ve teşebbüsü oldu. 6,5 yılda bir darbe teşebbüsü oldu. Bu demokrasiyi nasıl yaşatacaksın? En son FETÖ başımıza bela oldu. Bu darbeler paralel yapının ortaya çıkardığı darbeler. FETÖ çetesi Ergenekon ve Balyoz sürecinde darbe hazırlığında olanları dinleyerek büyük bir döküman oluşturdu. Kaset, şantaj, montaj her şey var. İçinde 10 kişi karışmışsa 300'e çıkardılar. Kendi adamlarını yerleştirmek için yaptılar. Ben inanıyorum ki kesin darbeden yana olacak adamlar var içlerinde. Bunlar bukalemun gibi her kılığa girerler. Böyle yapı içerisindeki insanları bulmak çok kolay bir şey değil. Bunlarla uğraşmak kolay değil Allah devlete güç versin. FETÖ'cü alevi dernekleri var, FETÖ'cü solcu var. 17-25 Aralık sürecine kadar CHP’nin zaman zaman verdiği önergeler var. Bu darbe hiçbir darbeye benzemiyor. Bunun adı anahtar teslimi darbe. ABD’ye teslim, doğuda Kürt devleti sömürge bir ülke. Türk milleti kadar tanka gidip dirsek vuran başka bir millet bulamazsın. Bu millete nobel ödülü verilmesi gerek. Bu darbelerin tamamını gördüm. Menderes''i astılar bir şey yapamadık, Özal’ı zehirlediler ama Recep Tayyip Erdoğan’ı yedirmediler. Haydi sokağa deyince, el mi yaman ve bey mi yamana geldi ve darbeleri akamete uğradı."

        Kuzu, konuşmasının ardından akademiye katılanların sorularını yanıtladı.

        Akademi açılışına Kuzu'nun yanı sıra AK Parti Gümüşhane Milletvekili Cihan Pektaş, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Celalettin Köse de katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gümüşhane haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gümüşhane Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler