Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ADANA (AA) - Adana Büyükşehir Belediyesinde görevli doktorlar, Toros yaylalarında besicilikle uğraşan ve kışlamak için Çukurova'ya inen Yörüklere yönelik sağlık taraması hizmeti verdi.

        Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Torosların yaylalarında hayvancılık yapan ve konar-göçer yaşam sürdüren Yörüklere, kışı geçirmek için geldikleri Çukurova’da ücretsiz sağlık hizmeti vermeye başladı.

        Yörük Türkmenler Birliği işbirliğiyle gerçekleşen faaliyette, Karataş ilçesi Tuzla yöresine yerleşen sürü sahibi 200 nüfuslu 34 Yörük ailesini, belediyece görevlendirilen doktorlar tarafından sağlık taraması yapıldı.

        - Hayvanlara da veterinerlik hizmeti sunuldu

        Sağlık ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı ekiplerinin yanı sıra Tarım ve Hayvancılık Hizmetleri ile Çevre Koruma ve Kontrol daire başkanlıklarında görevli veteriner ve çevre mühendislerinin de katıldığı çalışmada, Yörüklerin yetiştirdikleri küçükbaş hayvanlar kontrol edildi ve çadır bölgelerinde de inceleme yapıldı.

        Yörüklere ayrıca elektrik ihtiyaçlarını karşılamaları için ücretsiz güneş paneli dağıtıldı.

        Yörük Türkmenler Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Çetinöz, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, yaz aylarında Torosların eteklerinde hayvancılık yapan Yörüklerin kış mevsimini geçirmek için Karataş, Sarıçam, Yumurtalık, Kozan ve Karaisalı ilçelerine geldiğini belirtti.

        Çetinöz, göçebe hayatının zorluklarına göğüs geren Yörüklere sağlık hizmeti sunan, hayvanlarını muayene ettiren, güneş paneli dağıtan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’ye şükranlarını sunduğunu ifade etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler