Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MERSİN (AA) - Silifke ilçesinde Belediye Kültür Sanat Doğa ve Amatör Spor Kulüpleri Derneği çatısı altında basketbol takımı kuruldu.

        Belediye Başkanı Mustafa Turgut, yaptığı açıklamada, futbolda yakalanan başarının aynısını basketbolda da yakalamak için ellerinden gelen çabayı göstereceklerini belirtti.

        Sporun sadece futboldan oluşmadığını, Silifke'de birçok sportif faaliyete yer verebilmek için yeni bir dernek kurduklarını aktaran Turgut, "Silifke'de sportif alanda büyük bir potansiyel var. Bizler de var olan potansiyeli harekete geçirmek için yeni bir dernek oluşturduk. Derneğimiz bünyesinde bu gün yeni bir basketbol takımı kurduk. Bu takımla birlikte diğer sportif alanlarda gençlerimize destek vermeye çalışacağız. Silifke belediye basketbol takımımız ekim ayı sonunda bölgesel ligde ilk maçına çıkacak." ifadelerini kullandı.

        Takımın antrenörler Bilal Demirkan ve Ramazan Ratip Yücer yönetiminde antrenmanlara başladığını bildiren Turgut, Silifke'nin nüfus ve yüz ölçümüyle amatör spor yapma potansiyelinin çok yüksek olduğunu sözlerine ekledi.

        Antrenör Demirkan da Silifke, Mersin ve diğer illerden alınan basketbolcularla antrenmanların başladığını, ilk maçı ekim ayı sonunda yapmayı planladıklarını aktardı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler