Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANTALYA (AA) - Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, kent merkezindeki taksi duraklarını güneş enerjili taksi duraklarıyla değiştireceklerini bildirdi.

        Belediyeden yapılan açıklamaya göre, daha önce tarımsal üretimde enerji maliyetini sıfıra indirmek için "güneş tarlaları" kuran Büyükşehir Belediyesi, kent merkezindeki taksi duraklarını güneş enerjili duraklarla değiştirmek için proje başlattı.

        Türkiye'ye örnek olması planlanan güneş enerjili taksi durakları, durağın kent merkezindeki konumuna göre tek tip olarak uygulanacak. Tek tip içerisinde üç ayrı modül yer alacak. Standart kapalı modülün yanı sıra taksi durağının lokasyonuna göre açık oturma modülü ile tercihe göre ATM kabini de eklenebilecek. Eski tip taksi duraklarının yerini alacak yeni taksi durakları, enerjisini kendi üretecek.

        Açıklamada, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in görüşlerine de yer verildi. Buna göre Türel, Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Ali Alkan'ın kendisini ziyareti sırasında söz konusu proje hakkında bilgi verdi. Kent merkezindeki tüm taksi duraklarını belediye olarak yenileyeceklerini belirten Türel, şunları kaydetti:

        "Taksici esnafına hediye edilecek yeni duraklar, güneş enerjili olacak. İklimlendirme dahil, durağın ihtiyaç duyduğu tüm enerji güneşten sağlanacak. Enerji tüketen değil, enerji üreten bir belediye olmak için çalışıyoruz. Çiftçilerin sulama maliyetlerini sıfırlamak için Döşemealtı’na güneş tarlası kurmuştuk. Çevreci ve temiz enerji projeleri geliştirmeye devam edeceğiz."

        Türel, duraklarda, tuvalet ve mutfak üniteleri de bulunacağını, kullanılacak malzeme ile ürünlerin TSE ve CE sertifikalı, ayırca yanmazlık sertifikasının bulunacağını belirtti.

        Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Alkan ise projeden memnuniyet duyduğunu belirterek, taksici esnafına verdiği destekten dolayı Türel'e teşekkür etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler