Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SAMSUN (AA) - Kavak Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ergin Taş, sonbahar bakımı iyi yapılan arı kovanlarının kışı atlatarak ilkbahara ulaşabileceğini söyledi.

        Taş, yaptığı açıklamada, arıcılıkta sonbaharda yapılan bakım ve beslenmenin bir sonraki yılın sigortası olduğunu söyledi.

        Havaların soğumaya başladığı bugünlerde arı kovanlarının sonbahar bakımlarının geciktirilmemesi gerektiği uyarısında bulunan Taş, şunları kaydetti:

        "Sonbahar bakımı çok iyi yapılan arı kovanları kışı atlatarak bahara çıkabilir. Bunun içindir ki bu dönemde kovanların temizliğinin yapılması, yiyecek durumuna göre yiyecek takviye edilmesi, uçuş delikleri ve aynı zamanda arı miktarına göre bölme tahtaları ile kovan hacminin de küçültülmesi gerekir."

        İlçede 50 yıldır arı yetiştiriciliği yapan emekli öğretmen Yaşar Çakın, kendilerinin İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce önceki yıllarda açılan arıcılık kurslarına katılarak arı kovanlarının bakımı konusunda bilgi aldıklarını, bu yıl arıcılar olarak arı kovanlarının sonbahar bakımına başladıklarını ifade etti.

        Kavak ilçesinde 2 bin 600 arı kovanının bulunduğu öğrenildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler