Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ÇANKIRI (AA) - Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda şehit olan Jandarma Er Latif Aşıkmuslu'nun Çankırı'daki köyünde hüzün var.

        Ailenin Korgun ilçesine bağlı Karatekin köyünde bulunan evinin çevresi ve köy meydanı Türk bayrakları ile donatıldı. Köy sakinleri, yaz aylarında geçici olarak evde kalan amca İlyas Aşıkmuslu'yu ziyaret ederek, başsağlığı diledi.

        Amca Aşıkmuslu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 7 kardeş olduklarını ve yıllar önce bütün kardeşlerin İstanbul'a taşındığını bildirdi.

        Şehidin özel bir şirkette çalıştığını belirten Aşıkmuslu, "Yeğenim elektrik işleri yapan özel bir firmada sorumlu olarak görev yapıyordu. Babamızdan bize bu ev kaldı. Bizler de yazları gelir, köyümüzde kalırdık. Yeğenim de fırsat buldukça tatillerde köyüne gelir, bu evde kalırdı." dedi.

        Yeğeninin terhisine 3 ay kaldığını vurgulayan Aşıkmuslu, "3 ay sonra terhis olacaktı ama nasip olmadı. Şehidimizin naaşını yarın öğle namazından sonra köy mezarlığında toprağa vereceğiz." ifadesini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Çankırı haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Çankırı Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler