Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DENİZLİ (AA) - Muğla'nın Marmaris ilçesinde motosikletle geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden 48 yaşındaki eski milli okçu Nursen Çokak, Denizli'de toprağa verildi.

        Çokak için Ulu Cami'de öğle vakti kılınan cenaze namazına aynı kazada yaralanan eşi Hakan Çokak, tekerlekli sandalyeyle katıldı.

        Denizli Vali Yardımcısı Celalettin Cantürk, Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, Denizli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Türkiye Okçuluk Federasyonu temsilcileri, beden eğitimi öğretmenleri, sporcular ve vatandaşlar da cenaze namazında hazır bulundu.

        Okçuluk Denizli Temsilcisi ve beden eğitimi öğretmeni Çokak'ın naaşı, daha sonra Asri Mezarlık'ta defnedildi.

        Marmaris-Muğla karayolunun 12. kilometresinde Hakan Çokak'ın (51) kullandığı 35 JA 3774 plakalı motosiklet, orta refüje çarparak devrilmiş, motosikletin arkasında bulunan Nursen Çokak köprü üzerinden düştüğü Çamlı Deresi'nde hayatını kaybetmişti. Kazada motosiklet sürücüsü diş hekimi eşi Hakan Çokak ise yaralanmıştı.

        Okçulukta Türkiye'yi yurt dışında birçok kez temsil eden iki çocuk annesi Nursen Çokak, sporculuktan sonra antrenörlüğe devam etmiş, milli takıma sporcular yetiştirmişti.

        - Federasyondan taziye

        Türkiye Okçuluk Federasyonu Başkanı Abdullah Topaloğlu, Çokak'ın ölümü nedeniyle taziye mesajı yayımladı.

        Topaloğlu, spor camiası adına büyük bir kayıp yaşadıklarını belirterek, "Nursen Çokak, okçuluk camiasına gerek sporculuğu gerekse yöneticiliği döneminde örnek olmuştur. Türk okçuluğunun bugünlere gelmesinde Çokak'ın önemli katkıları var. Okçuluk camiası olarak büyük bir değerimizi kaybettik. Çokak'a Allah'tan rahmet, başta ailesi olmak üzere spor camiamıza başsağlığı diliyorum." ifadelerini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Denizli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Denizli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler