Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AMASYA (AA) - Merzifon Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Gülşah Gökçe, meme kanseri konusunda bilgi verdi̇.

        Gökçe, gazetecilere yaptığı açıklamada, meme kanserinin kadın ölümleri içerisinde önemli bir yer tuttuğunu, meme kanserinin doğru stratejilerle üçte bir oranında önlenebilen bir hastalık olduğunu söyledi.

        Her yıl ekim ayı genelinde, meme kanseri ile ilgili bilinçlendirme ve farkındalık faaliyetleri yürüttükleri anlatan Gökçe, şunları kaydetti:

        "Ülkemizde yılda yaklaşık 175 bin kişiye kanser teşhisi konulmaktadır. Kanserli olguların yaklaşık üçte ikisi erkeklerde görülmekte, bölge veya şehirlerimiz arasında kanser görülme sıklığı açısından önemli farklılıklar bulunmamaktadır. Bununla birlikte, ülkemizdeki kanser vakalarının önemli bir kısmı sigara ve obeziteyle ilişkilidir. Kanser, korunulabilir bir hastalıktır ve doğru korunma stratejileri ile kanser vakalarının üçte biri önlenebilir.

        Meme kanseri sebepli can kayıplarının azaltılmasında erken tanı ve tedavinin önemi büyüktür. Erken tanıda hastaların da kendi kendine elle meme muayenesini düzenli olarak her ay yapmaları önemlidir. Yılda bir hekim kontrolü ve 40 yaşından sonra hekim muayenesi ile birlikte mamografi çekilmesi erken tanıda önemli bir yer tutmaktadır."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Amasya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Amasya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler