Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Sincan Belediyesi Şehir Tiyatrosu, 2016-2017 tiyatro sezonunu Orhan Ay'ın yazıp yönettiği "Allah'ın Aslanı Hz. Hamza" adlı tek perdelik oyunla açtı.

        Sincan Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, 2016-2017 tiyatro sezonu, Lale Konferans Salonu'nda sahnelenen "Allah'ın Aslanı Hz. Hamza" adlı oyunla açıldı.

        Hz. Hamza'nın, Hz. Muhammed'e karşı her türlü kötülüğü yapmaya kalkışan Mekkeli müşriklere karşı duruşunu anlatan oyun, izleyicinin büyük beğenisini aldı. Zaman zaman hüzünlendiren tiyatro eserinde rol alan oyuncular, sergiledikleri başarılı sahne performansıyla ayakta alkışlandı. Davetiyelerin ücretsiz olduğu oyun, izleyemeyenler için 23 Ekim'de tekrar sahnelenecek.

        Sincan Belediyesi Şehir Tiyatrosu, yeni sezonda ayrıca, Palyaço Miço, Uykucu Çomar, Badem ile Çilek, Entrikalı Dolap Komedyası ve Köprüden Önce Son Çıkış gibi yaklaşık 20 oyunu daha seyirciyle buluşturacak.

        Konuya ilişkin açıklama yapan Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna, yatırımların yanı sıra kültür ve sanat alanındaki etkinlikleriyle de vatandaşların ihtiyacını karşıladıklarını, temel belediyecilik hizmetleri kadar sosyal ve kültürel hizmetlere de önem verdiklerinin altını çizdi.

        Tuna, vatandaşları birbirinden nitelikli ve kaliteli tiyatro oyunlarıyla buluşturduklarını kaydederek, "Gerek anne ve babalara gerekse çocuklara tiyatro oyunlarıyla mesajlar vermeye çalışıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler