Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ARTVİN (AA) - Artvin Çoruh Üniversitesi Şavşat Meslek Yüksekokulu düzenlenen törenle hizmet açıldı.

        Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından düzenlenen törende konuşan Vali Ömer Doğanay, okulun insan sevgisi ile öğrenciler yetiştirmesi temennisinde bulundu.

        Okulun açılması sürecinde ilçe halkının çalışmalara sahip çıktığını ifade eden Vali Doğanay, "Okulumuzun inşallah vatanına, milletine, ailesine ihanet etmeyen insan sevgisi ile dolu kıymetli öğrencilerin yetişeceği bir müessese olmasını diliyorum. Okulun başta Şavşat olmak üzere ilimize ve ülkemize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum." diye konuştu.

        AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla ise okulun ilçe için son derece önemli bir eğitim yatırımı olduğuna değinerek, "Doğup büyüdüğüm ilçeme çok önemli eserler kazandırdık ama en önemlisi de bu oldu. Buda bana nasip olduğu için çok mutluyum. Yüksekokul bir ilçe için önemli hizmet. Bu okulun burada açılmasında Rektörümüz başta olmak üzere senato üyelerine, YÖK başkanına ve bütün emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Buranın giderek büyüyeceğine inancım tamdır." ifadelerini kullandı.

        Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Mustafa Duman da üniversite bünyesine bir okulu daha katmanın mutluluğunu yaşadıklarını vurguladı.

        Artvin halkının eğitime çok büyük destek verdiğini belirten Duman, şöyle konuştu:

        "Şavşat ilçemiz yaşlı bir nüfusa sahip olduğu için açılan bu okulda, yaşlı bakım bölümünden mezun olacak öğrencilerimize de bir iş kapısı olacağına inanıyorum. Sağlık eğitimi çok önemli ve sağlık eğitimine talepte çok yüksek. Bu bölümlerden mezun olan öğrencilerimizin iş istihdamı diğer branşlara göre daha avantajlı olduğunu söyleyebilirim."

        Konuşmaların ardından protokol üyelerince okulun açılış kurdelesi kesildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Artvin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Artvin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler