Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANTALYA (AA) - Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Antalya Müdürü Mustafa Sabri Ak, inşaatı tamamlanan yurt bloklarına öğrencileri yerleştirdiklerini, inşaatı devam eden blokların etrafının ise tel örgülerle kapatılarak güvenliğinin sağlandığını belirtti.

        Akdeniz Üniversitesi yerleşkesinde daha fazla öğrenciye hizmet sunabilmek amacıyla inşa edilen Muratpaşa Erkek Öğrenci Yurdu'nda öğrenciler, 1+1 odalarda konaklıyor.

        Üniversite yerleşkesinde 19 Mayıs 2016'da temeli atılan ve 5 bloktan oluşacak 4 bin 832 kişi kapasiteli yurdun ilk etabı olan 2 bin 104 kişilik A ve B bloklar hizmete açıldı. 1+1 şeklinde dizayn edilen ve 4 kişilik yatak bırakılan odalarda, öğrenciler adeta ev ortamında birbirini rahatsız etmeden ders çalışıyor.

        24 saat sıcak su, çamaşır yıkama, kurutma, ücretsiz ve sınırsız internet, günde iki öğün sıcak yemek ve sabah kahvaltısı hizmeti sunulan yurttaki her blokta güvenlik görevlileri 24 saat hizmet veriyor.

        - Kapasite 10 bine çıkarıldı

        KYK Antalya Müdürü Mustafa Sabri Ak, öğrencilerin inşaat tamamlanmadan yurda alındığı iddialarına ilişkin, yurdun 4,5 ayda tamamlanarak Türkiye'de rekor sayılabilecek bir sürede hizmete sunulduğunu söyledi.

        Yurtta eğitsel, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler düzenlediklerini, yurt içi ve yurt dışına geziler yaptıklarını belirten Ak, yabancı dil ve enstrüman başta olmak üzere, 40'a yakın da kurs açtıklarını bildirdi.

        Ak, 2015'te Akdeniz Üniversitesine hizmet veren KYK'ya bağlı öğrenci yurt kapasitesi 3 bin 400'lerde iken yeni yapılan yurtlarla bu sayının 10 bini aşacağına dikkati çekti.

        Bunun üniversitede eğitim gören öğrencilerin yaklaşık yüzde 25'inin yurt hizmetinden faydalanması anlamına geldiğini vurgulayan Ak, şunları aktardı:

        "Yeni yapılan Muratpaşa yurdumuz, kampüs alanımız içerisinde 4 bin 832 kişilik kapasiteye sahip. Birinci etabı tamamlandı, 2 bin 104 kişilik A ve B bloklar faaliyete geçti. İnşaatı biten bloklarımıza öğrencilerimizi aldık. İnşaatı devam eden bloklarımız da var ancak oranın etrafı tel çitlerle kapatılarak güvenliği sağlandı. O bloklarımız da ekim ayı sonunda, yani ikinci etap, 2 bin 104 kişilik daha kısım faaliyete geçecek. Kasım ayı sonunda da 4 bin 832 kapasiteyle tamamlanmış olacak. İlk defa bu yıl, Antalya'da KYK'ya müracaat eden tüm öğrencilerimize yer imkanı sağlanmış olacak."

        Elmalılı Hamdi Yazır Yurdu'nun kız öğrencilere hizmet vereceğini dile getiren Ak, "Yeni yapılan yurtlarda fiziki şartlar diğer yurtlara göre daha farklı, 1+1 şeklinde yapılmış. 4 kişilik odalarda yatma ve çalışma bölümleri ayrı ayrı, çalışan öğrencinin yatan öğrenciyi rahatsız etmeyeceği şekilde dizayn edilmiş. Soyunma dolapları, çalışma masaları, banyo, tuvalet dış kısımda, yatakhane bölümünde de buzdolabıyla öğrencilerimize hizmet veren bir fiziki yapı. Her yurdun asansörü var." dedi.

        - "Daha fazla ders çalışmaya vakit ayırabiliyoruz"

        Yapımı yeni tamamlanan yurtta kalan öğrencilerden Burak Muzaç, Kocaeli'den geldiğini ve İletişim Fakültesi üçüncü sınıfta okuduğunu anlattı.

        Daha önce evde kaldığını dile getiren Muzaç, "Ev deneyimim oldu. Yurt çıkınca hemen geçtim. Yurt benim için daha uygun, hem maddi hem manevi bakımdan. Derslerime daha iyi çalışıyorum, yurtta temizliğimiz yapılıyor, yemeğimiz hazır. Daha fazla ders çalışmaya vakit ayırabiliyoruz." ifadelerini kullandı.

        Van'dan gelen ve Uluslararası İlişkiler Bölümünde eğitim gören Cengiz Aközcan ise Elmalı Hamdi Yazır Yurdu'dan geçiş yaptığı yeni yurt binasının çok iyi düzenlendiğini söyledi.

        Son sınıf öğrencisi olduğu için sınavlara hazırlık süreci olduğunu ve tez yazdığını anlatan Aközcan, "Yurdun 1+1 olması benim için çok büyük bir avantaj. Arkadaşlarım uyurken, ben ders çalışabiliyorum. Onlar sınav haftasında sabahlarken ben uyuyabiliyorum. Fakülteme de beş dakika yürüme mesafesinde." diye konuştu.

        Gana'dan gelen ve yurtta kalan yabancı öğrencilerden Pascal Adonisis, doktora yaptığını ve sabaha kadar ders çalıştığını ifade etti.

        Adonisis, 1+1 şeklindeki yurtların avantaj sağladığına değinerek, "Oda ve çalışma bölümü farklı, hizmet de kaliteli." dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler