Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TRABZON (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "FETÖ denilen alçak, hain kanlı terör örgütüne karşı Trabzon büyük bir kahramanlık destanı verdi. Sizler var oldukça bundan böyle darbeye teşebbüsü bile kimse rüyasında görmeyecektir." dedi.

        Eroğlu, Trabzon'da yapılacak ve toplam maliyeti 270 milyon lira olan 5 tesisin temelinin atılması, 7 tesisin ise açılışı dolayısıyla Akçaabat ilçesinde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, vatandaşlara Başbakan Binali Yıldırım'ın ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun selamlarını iletti.

        Vatandaşların muharrem ayını da tebrik eden Eroğlu, vatan, millet ve ezanın susmaması için canlarını seve seve feda eden şehitlere Allah'tan rahmet diledi.

        Bakanlığına bağlı genel müdürlüklerin kentte yapacağı yatırımlara ilişkin vatandaşlara bilgi aktaran Eroğlu, bunların hayırlara vesile olmasını temenni etti.

        Eroğlu, Trabzon'un 2050, 2060 yılına kadar ilçeleri dahil su problemi olmaması için muhteşem bir yatırıma imza atacaklarını ifade ederek, "Hükümetimiz Trabzon'a çok büyük yatırımlar yaptı. Geçen sene sonu itibariyle 14 milyar liralık yatırım yapıldı. Bu yıl yapılan yatırımları da ilave edersek 16 milyar liraya ulaşır. Trabzon'a her şey yapılıyor." diye konuştu.

        Trabzonluların 15 Temmuz'da muhteşem bir kahramanlık destanı gösterdiğini belirten Eroğlu, "FETÖ denilen alçak, hain kanlı terör örgütüne karşı Trabzon büyük bir kahramanlık destanı verdi. Allah sizlerden razı olsun. Sizler var oldukça bundan böyle darbeye teşebbüsü bile kimse rüyasında görmeyecektir. Mutlaka FETÖ terör örgütü de hesap verecektir çünkü bu vatana ihanettir, alçaklıktır." değerlendirmesinde bulundu.

        Eroğlu, sözünü verdikleri yatırımları hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getirerek, AK Parti'nin verdiği sözleri yerine getirdiğini vurguladı.

        Vatandaşların, "Bize her yer Trabzon" sloganı atması üzerine Eroğlu, "Dünyanın merkezi neresi? Trabzon. İnanmayan ölçsün. Her yer Trabzon olunca dünyanın merkezi de Trabzon olur" diye espri yaptı.

        Bölgeye uyumlu ürünler dikilen arazilerin, 49 yıllığına vatandaşlara teslim edileceğini belirten Eroğlu, "Bizim hükümetimiz insan odaklı, insanın kalkınması için bunu yapacağız çünkü biz insana hizmet etmeyi ibadet sayan bir hükümetiz." ifadelerini kullandı.

        Eroğlu, Trabzon için istedikleri her şeyi veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve Başbakan Yıldırım'a teşekkür ederek, "Trabzon'daki Akyazı Stadı'nın imarı da Cumhurbaşkanımız Erdoğan'dır. Cuma günü gelecek, acaba 'stadyumu sorar mı' diye yüreğimiz küt küt atıyor. Neyse yüzde 95'i bitti, bir daha ki gelişine tamamlanmış olur inşallah." diye konuştu.

        Trabzon'un gururu olarak nitelediği Soylu'ya da teşekkür eden Eroğlu, cep telefonundan ulaştığı Soylu'ya vatandaşların selamını ve baş sağlığı dileklerini iletti.

        Telefonda Diyarbakır'da cenaze töreninde olduğunu söyleyen Soylu da "Sizler orada çok önemli bir törene ev sahipliği yapıyorsunuz. Bunun için teşekkürlerimizi ifade ediyoruz. Bu hizmetler Türkiye'nin her noktasında olduğu gibi şehrimizde de büyük heyecan uyandırmaktadır." dedi.

        Bunun üzerine vatandaşlar, "Trabzon'un gururu Sayın Soylu", "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganı attı.

        Konuşmanın ardından Eroğlu, Vali Yücel Yavuz, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Adnan Günnar ve Salih Cora, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi ve diğer ilgililerle butona basarak tesilerin açılışını ve temel atmasını yaptı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Trabzon haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Trabzon Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler