Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KIRKLARELİ (AA) - Babaeski ilçesinde üretici pazarı açıldı.

        Belediye hal dükkanları bölgesinde açılan pazarda, yerli üreticiler tarafından yetiştirilen organik sebze ve meyveler satışa sunuluyor.

        Zabıta Müdürü Hakan İnanç, gazetecilere yaptığı açıklamada, üretici pazarının köylülere büyük katkı sağlayacağını söyledi.

        Köylülerin kimyasallardan uzak binbir emekle sebze ve meyve yetiştirdiğini anımsatan İnanç, emeklerinin karşılığı olan ürünleri satışa sunarak yerel sebze ve meyve ekonomisini güçlendireceğini belirtti.

        Köylülerin üretici pazarında haftada bir gün tezgah açarak kentteki vatandaşların sağlıklı besinler tüketmeleri için ürünlerini satışa sunduğunu kaydeden İnanç, üretici pazarının Babaeski Ziraat Odası Başkanlığı işbirliğinde açıldığını ifade etti.

        Üretici pazarının herkese hayırlı olması temennisinde bulunan İnanç, "Babaeski halkının pazar konusunda büyük bir sıkıntısını giderdik. Hal dükkanları içinde sadece pazartesi günleri kurulacak olan pazar yerinde doğa ve insan sağlığına zarar vermeyen doğal yöntemlerle yetiştirilen taze sebze, meyveyi ve diğer ekolojik ürünler her hafta tüketiciyle buluşacak. Üretici pazarında ev yapımı ürünlerde satılabilecek. Üretici pazarında tezgah açmak isteyen üreticilerimiz, Babaeski Ziraat Odası Başkanlığı’na müracaatta bulunması gerekiyor." diye konuştu.

        İlk kez kurulan üretici pazarına, vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği görüldü.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kırklareli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kırklareli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler