Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AĞRI (AA) - Ağrı'da, Hazreti Muhammed'in torunu Hazreti Hüseyin ve beraberindekilerin Kerbela'da şehit edilişinin bin 377'nci yılı nedeniyle anma etkinliği düzenlendi.

        Taşlıçay ilçesindeki Ehlibeyt Camisi'nde düzenlenen etkinlikte bir araya gelen ve aralarında Ağrı Valisi Musa Işın'ın da bulunduğu grup, Hazreti Hüseyin ve beraberindekilerin şehit edilmelerini gözyaşlarıyla andı.

        Vali Işın, buradaki konuşmasında, muharrem ayının bir çok dini hadiselere sahne olan ve Hazreti Hüseyin'in Kerbela'da şehit olduğu bir ay olduğunu anımsattı.

        Hazreti Hüseyin'in şehit edildiği muharrem ayının önemine işaret eden Işın, "Her yıl bütün Müslümanlar muharrem ayında oruç tutarlar, ibadet ederler, Hazreti Hüseyin'i daha fazla anar ve gözyaşı dökerler, onu şehit edenleri lanetlerler. Bu vesile ile bütün Müslümanlar muharrem ayını ibadet ayı olarak bilirler." dedi.

        Musa Işın, Müslümanlara yapılan zulümlerin bazen "Müslüman kılıklı zalimlerce" yapıldığına işaret ederek, şöyle konuştu:

        "Bugüne geldiğimizde de Kerbelaların adı değişti. Dün hariciler vardı, bugün DEAŞ ve IŞİD'ciler vardır. Hiçbir farkı yok, hariciler ne yaptıysalar DEAŞ ve IŞİD'ciler de bugün aynısını yapıyor. Onlar Hazreti Ali'yi şehit ettiler, Müslümanları katlettiler, kafalarını vurdular, bugün ki DEAŞ ve IŞİD'ciler de Müslümanların kafalarını vuruyor. Hiçbir farkı yoktur. Aynısını PKK terör örgütü yapmaktadır. Türk-Kürt, Arap-Sünni, Müslüman farketmeksizin hepsini katlediyor. Yani Yezid'in uşakları o kadar çoktur ki Allah tümüne lanet etsin. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Biz tevhid dinine inananlardanız. Biz Müslümanız, Peygamber efendimizin ümmetindeniz. O bize 2 şey bıraktığını söylüyor, Kur'an ve sünnet. Biz bunu takip etmeliyiz. Etmediğimiz takdirde nifak, zulüm, kan, gözyaşı tüm bunlar bizim peşimizi bırakmaz. Biz birbirimizi Müslüman olduğumuz için sevmeliyiz."

        Etkinlikte, Ehlibeyt Camisi Derneğince verilen yemek sonrası "Deste" grubu çeşitli ilahiler seslendirdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ağrı haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ağrı Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler