Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        EDİRNE (AA) - Türk Kadınlar Birliği Edirne Şubesi tarafından 1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

        Edirne Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) görevlileri Dr. Esra Tekinarslan ve Dr. Deniz Özden, Türk Kadınlar Birliği Edirne Şubesi tarafından Meme Kanseri Farkındalık Ayı etkinlikleri kapsamında bir otelde düzenlenen toplantıyla hastalıkla teşhis ve tedavi süreci hakkında bilgiler verdi.

        Tekinarslan, toplantıda yaptığı sunumda, meme kanserinde erken tanının önemine değinerek, "En çok bahsettiğimiz konulardan biri kendi kendine meme muayenesi. 20 yaşından sonra her kadının mutlaka ayda bir kez düzenli olarak kendi kendine meme muayenesi yapması ve 40 yaşından sonra da klinik olarak daha iyi bilen bir kişi tarafından ve iki yıl da bir mamografiyle taramalarının yapılması gerekli.’’ dedi.

        Türk Kadınlar Birliği Edirne Şubesi Ayşen Tamergil, bu tip etkinliklerle amaçlarının kadınları meme kanserine karşı bilinçlendirmek olduğunu belirtti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Edirne haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Edirne Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler