Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BİNGÖL (AA) - Bingöl'de İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 4. Olağan Toplantısı, Vali Yavuz Selim Köşger başkanlığında gerçekleştirildi.

        Valilik Toplantı Salonu'nda düzenlenen programda sunum yapan İŞKUR İl Müdürü Fesih Güler, 2016 yılının ilk 9 ayında İŞKUR aracılığıyla 2 bin 383 kişinin işe yerleştirildiğini söyledi.

        Mesleki eğitim kursları kapsamında 20 kursun düzenlendiğini ve 470 kişinin açılan kurslardan faydalandığını kaydeden Güler, "İşbaşı eğitim programları kapsamında 274 program düzenlenerek 480 kişi bu programlardan faydalandırıldı. Özel politika kursları kapsamında İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Solhan ve Karlıova ilçelerinin Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlükleri işbirliğinde toplam 75 kişilik çoban, sürü yönetim elemanı mesleğinde kurs düzenlendi." diye konuştu.

        Bingöl'de son 3 ayda 75 kişinin daha işsizlik sigortası maaşından faydalandığını ve 577 kişiye işsizlik sigortası maaşı bağlandığını belirten Güler, 10 bin 384 kişiye iş ve meslek danışmanlığı hizmeti verildiğini ve 973 iş yeri, 53 eğitim kurumunun yüz yüze ziyaret edilerek kurumsal hizmetler hakkında bilgi verildiğini aktardı.

        İşverenlere, öğrencilere ve işsizlere yönelik olarak toplam 62 grup çalışması yapılarak kurum hizmetleri, iş arama, işe yerleştirme süreci ve danışmanlık hizmetleri çerçevesinde bilgilendirme yapıldığını ifade eden Güler, şu bilgileri paylaştı:

        "Girişimcilik eğitim programları kapsamında 125 kişiye yönelik program için Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı ile protokol imzalanmıştır. Eğitimler 5 grup halinde 17 Ekim-15 Kasım tarihleri arasında verilecektir. Toplum Yararına Programlar kapsamında 2016 yılında Orman İşletme Müdürlüğü ile Doğa ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü işbirliğinde 207 kişilik program, İl Müftülüğü işbirliğinde 80 kişilik program, il, ilçe, belde belediye başkanlıkları işbirliğinde toplam 750 kişilik programlar devam etmektedir. Ayrıca il ve ilçe Milli Eğitim Müdürlükleri işbirliğinde toplam 233 kişilik program başlatıldı."

        Toplantıya, Bingöl Belediye Başkan Vekili Halim Sügü, Vali Yardımcısı Cevat Gün, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Işık, İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin ve kurum müdürleri katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bingöl haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bingöl Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler