Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANTALYA (AA) - Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Manavgat ilçesinde Büyükşehir yetkisine geçmiş 6 caddesinde başlattığı düzenleme çalışmalarının bütçesinin 35 milyon lira olduğunu belirterek, "Bu, bizim en ufak şekilde belediye, muhalefet, iktidar ayrımı düşünmeden hizmet ettiğimizin en güzel göstergesidir." değerlendirmesinde bulundu.

        Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükşehir Belediyesi ekim ayı Meclis toplantısında, Antalya Su ve Atıksu İdaresi Genel Müdürlüğünün (ASAT) yağmur suyu çalışması yaptığı Hastane Caddesi ile Manavgat Irmağı arasında kalan bölümün Büyükşehir Belediyesine devredilmesi konusu gündeme geldi.

        Büyükşehir Belediyesi, çalışmayı riske atmamak için proje alanının kendi yetki ve sorumluluk alanına devredilmesine yönelik önerisini Meclise sundu. Öneriye itiraz eden Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Büyükşehir Belediyesi ile müşterek çalışma ve dayanışma arzusunu aktardı.

        Büyükşehir Belediye Başkanı Türel, "Sizin bizimle iyi bir diyalog içinde çalışma arzunuz ne kadar varsa, bunun bizde misli misli fazlası var." ifadesinde bulunarak şöyle devam etti:

        "Ben defalarca bütün belediyelerimizle iyi niyetli, diyalog içinde birbirimizi anlayarak bir çalışma ortamını arzu ettiğimi ifade ettim. Bunun gereğini de defalarca yaptım. Ben Büyükşehir Belediye Başkanı olarak Manavgat'a ilk geldiğimde zat-ı alinizi ziyaret ettim makamınızda. Bunların hepsi farklı partilere de mensup olsak, bizim sizinle iyi bir çalışma ortamını yakalama arzumuzdan kaynaklanan bir durumdur."

        Manavgat Belediyesinin cibinlik dağıtıp, sarı çizme giyerek Büyükşehiri protesto ettiğini, yağmur suyu çalışmalarını engellenmek istediğini ifade eden Türel, şunları aktardı:

        "Ancak bizim Manavgat'taki faaliyetlerimiz konusunda zat-ı aliniz defalarca kamuoyuyla bizi karşı karşıya getirecek eylemlerde bulundunuz, mitingler yaptınız, basın açıklamaları yaptınız. Ben bunlara cevap vermedim. Küçücük bir büfeyi bile Manavgat - Akseki kavgasına dönüştürmeyi istediniz. Ne olur Aksekililer orada denize girse, alıp Akseki’ye götürmüyorlar 100 metrelik sahili. Bütün sahil gidiyormuş gibi durum yarattınız. Ben sadece ve sadece sizinle her şeye rağmen bir gün oturur, birlikte çalışma ortamında memleketimize nasıl bir daha güzel bir hizmet veririz düşüncesiyle bunların hiçbirisine cevap vermedim. İlk sene daha araziyi tanıma şansı yokken, araziyi tanıyıncaya kadar bir takım sıkıntılar yaşıyorken, sinekle mücadele konusundaki başarısızlığımızı Manavgat halkına cibinlik dağıtarak ödüllendirmeye kalktınız. Şimdi bütün bunları yaptıktan sonra da bana diyorsunuz ki, 'İyi bir diyalog içinde olalım.' Hay hay başüstüne. Ben bundan çok zevk alırım."

        - "Yol kazası yaşamak istemiyoruz"

        Türel, son olarak ASAT'ın yağmur suyu kanalı çalışmasına Manavgat Belediyesince müdahale edildiğini ve engellenmek istendiğini savunarak, "Benim Manavgat'ın Büyükşehir yetkisine geçmiş 6 caddesinde başlattığım düzenleme çalışmalarının bütçesi, 35 milyon Türk lirası. Bu, bizim en ufak şekilde belediye, muhalefet, iktidar ayrımı düşünmeden hizmet ettiğimizin en güzel göstergesidir. Biz bu çalışmaları millet için yapıyoruz. Bizim derdimiz üzüm yemek. Çeşitli nedenlerle buralardaki çalışmalarımız yeniden durdurulma riskiyle karşılaşmasın diye buraların Büyükşehir Belediyesinin yetki sorumluluk kapsamına alınmasını Meclisimizin gündemine getirdik. Yol kazası yaşamak istemiyoruz." ifadelerini kullandı.

        Aynı gündem maddesi içinde 350 dönümlük Türkbeleni Projesi kapsamında yer alan Manavgat Belediyesine ait 5 dönümlük alanı da proje bütünlüğü gereği almak istediklerini açıklayan Türel, şunları kaydetti:

        "Burada derdimiz Manavgat'a hizmet etmek. Manavgat'ın tarihi boyunca en önemli projesini ortaya çıkartmak. Derdimiz sizden bir yer almak değil, bir proje üretmek. Alan Manavgat Belediyesine değil de Karayollarına ya da başka bir kuruma ait olsaydı, yine aynı talepte bulunacaktık ve buna karşılık diyorum ki gelin Büyükşehirde bize ait tasarrufu olan bir yeri 15 dönüm fazla 3 misli yer vereyim size. Bana yanılmıyorsam Şehitler Parkı'nda, orada 'Proje düşünüyorum' dediniz, 'seve seve Başkanım' dedim. 'Onu da siz yapın' dedim. Yine Sorgun'da bir talebiniz oldu. Bakanlıktan, bana sorulduğunda 'Başkan proje yapacaksa önünde durmayız.' dedim. Biz hizmet edecek herkesin önünü açarız. Ama kendi hizmetimizin de en iyi şekilde yapılması noktasında bir adım atarız. Bunun arkasında art niyet hiçbir zaman olmaz."

        - "Yenikapı ruhunun yaşatılmasını önemsiyorum"

        Manavgat Belediye Başkanı Sözen'in dayanışma çağrısı ve hiçbir belediye çalışanının ASAT çalışmalarına engel olmayacağını taahhüt ederek söz vermesi üzerine 11. gündem maddesindeki, Hastane Caddesi ile Manavgat Irmağı arasında kalan bölümün Büyükşehir Belediyesine devredilmesiyle ilgili öneriyi geri çekti.

        Bunun üzerine çok özlenen Yenikapı ruhunun yaşatılmasını önemsediğinin altını çizen Türel, "Bu küçük adımlarla şehirlerde başlar. Biz bunun güçlendirilmesi adına adım atmayı önceliklerimiz olarak görüyoruz. Birlik beraberlik ruhuna gölge düşmesin, en büyük temennim budur." değerlendirmesini yaptı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler