Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AYDIN (AA) - Aydın Vali Yardımcısı Abdullah Aslan, 2016 yılının ilk 9 ayında 275 milyon lira yatırım yapıldığını bildirdi.

        Aslan, Efeler Kaymakamlığı Konferans Salonunda İl Koordinasyon Kurulu toplantısında yaptığı konuşmada, 2016 yılının ilk 9 ayının değerlendirmesini yapacaklarını belirterek, yeni başlayan ve devam eden yatırımlarla ilgili konuları da ele alacaklarını söyledi.

        Yatırımcı kuruluşlara 1 Ocak 2016'dan 30 Eylül 2016 tarihine kadar 491 milyon 490 bin lira ödenek tahsis edildiğini bildiren Aslan, bu ödenekten, yatırımlara 275 milyon lira harcandığını söyledi.

        Yatırımlarda yüzde 56 nakdi, yüzde 50 oranında fiziki gerçekleşme sağlandığı bilgisini veren Aslan, "Proje tutarı toplam 3 milyar 264 milyon 334 bin TL olan, 278 projeden 35 proje tamamlanmıştır. Bu projelerden 158'i devam etmekte, 36'sı ihale aşamasında ve 49'u ise çeşitli nedenlerden dolayı başlanamamıştır." dedi.

        Ödenek sıralamasında, yatırımcı kuruluşlar içinde bulunan Devlet Su İşleri (DSİ) 21. Bölge Müdürlüğünün 134 milyon 187 bin lira ödenekle ilk sırada bulunduğunu açıklayan Aslan, DSİ Bölge Müdürlüğünü, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Karayolları 2. Bölge Müdürlüğünün takip ettiğini ifade etti.

        Kentteki bazı yatırımların son durumları hakkında da bilgi veren Aslan, DSİ Bölge Müdürlüğü yatırımları içinde yer alan Gökbel Barajında yüzde 65, Dalama Sulamasında yüzde 86, Bozdoğan Ovası Sulaması Birinci Kısım Sağ Sahil ikmalinde yüzde 62 fiziki gerçekleşme sağlandığını söyledi.

        Koçarlı-Bağarası Sulaması Birinci kısmında yüzde 70, Yenice Ovası Sulamasında yüzde 95 fiziki gerçekleşme sağlandığını anlatan Aslan, eğitim sektöründeki yatırımlarla ilgili de şunları kaydetti:

        "24 derslikli Kuşadası Merkez İlkokulu tamamlanmıştır. 5 lise, 2 ortaokul, bir ilkokul, bir anaokulu olmak üzere toplam 9 okul ile 2 lise ve bir ortaokul pansiyon yatırımı devam etmektedir. 8 lise, bir ilkokul, 3 ortaokul, bir lise pansiyonu, 1 özel eğitim okulu ve 1 atölye yatırmı ihale aşamasındadır."

        - Çevre Yolu bu yıl açılıyor

        Karayolları alanında, Aydın Çevre Yolunun 2016 yılında tamamlanarak trafiğe açılmasının hedeflendiğini aktaran Aslan, sağlık alanında 800 yataklı şehir hastanesinin arsa işlemlerinin tamamlandığını ve ihale edilmesinin beklendiğini dile getirdi.

        Spor alanındaki yatırımlar hakkında da konuşan Aslan, Kuşadası bin kişilik spor salonu, Nazilli yarı olimpik kapalı yüzme havuzu yapımının devam ettiğini söyledi.

        Aslan, merkez ve ilçelerde sentetik saha yapımı işinin de tamamlandığını sözlerine ekledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler