Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SAMSUN (AA) - Vezirköprü ilçesinde Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından muharrem ayı dolayısıyla aşure dağıttı.

        Köprülü Mehmet Paşa Parkı önünde yapılan etkinlikte bin aşure, vatandaşa dağıtıldı.

        Vezirköprü Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Vezirköprü Şube Başkanı Emrah Tolga Yeniler, burada yaptığı konuşmada, Aşure Günü olarak bilinen bugünün pek çok önemli hadisenin gerçekleştiği gün olduğunu söyledi.

        Türk İslam davasının yılmaz bekçileri olarak Türklerin Kerbela'da yaşananları anlamak ve İslam sancaktarlığı için gereken dersleri çıkarmaları gerektiğini vurgulayan Yeniler, "Bu davayı yok etmek isteyen günümüz Kerbelalarında 12 Eylül'de, 15 Temmuz'da nice Mustafalar, nice Ali Bülentler, nice Türk İslam sevdalısı genç toprağa düşse de Hz. Hüseyin efendimiz gibi doğrunun, adaletin, hakkın yolundan giderek onun gibi şehadet şerbetini içmiştir." ifadesini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler