Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - "Paralel Yapı" soruşturmaları kapsamındaki tutukluların tahliyesini kararlaştıran ve meslekten ihraç edilen hakimler Metin Özçelik ile Mustafa Başer'in, Yargıtay 16. Ceza Dairesinde yargılandığı davaya devam edildi.

        Yargıtay konferans salonundaki duruşmaya, Sincan F Tipi Cezaevinde tutuklu bulunan Özçelik ve Başer, jandarma eşliğinde getirildi.

        Sanık avukatlarının katılmadığı duruşmada, Mustafa Başer'in avukatı olarak Ankara Barosunca görevlendirilen Tuğrul Ilıcalı hazır bulundu.

        Savunmasına devam eden sanık Başer, masumiyet karinesinin önemine işaret ederek, sanıklığın karineyi ortadan kaldırmadığını ifade etti.

        Mustafa Başer, basında masumiyet karinesini ihlal edecek haberlerin ve açıklamaların yer aldığını savunarak, "Devletin masumiyet karinesini koruma yükümlülüğü vardır. Ancak hakkımda sayfa sayfa yayın yapılmasını sağlayan meslektaşlarıma yönelik hiçbir işlem yapılmadı." dedi.

        Meslekten ihraç edilmesi kararına dayanak yapılan müfettiş raporunu da eleştiren Başer, raporda aleyhine somut delil bulunmadığını ileri sürdü.

        Sanık Başer, gözaltı, tutuklama gibi yargılama önlemlerinin masumiyet karinesini ihlal etmeyeceğini, ancak uzun süre tutukluluk halinin devamına karar verilebilmesi için bunun açık gerekçelere dayanması gerektiğini dile getirdi.

        "Paralel Yapı" soruşturmaları kapsamındaki tutuklularla ilgili verdiği tahliye kararını savunan Mustafa Başer, "Yanlış yapsam, çıkıp kamuoyundan özür dileyebilirim. Yanlış yapmışsam, yanlış yapmışımdır. Ama ben yanlış yapmadım. Verdiğim karar doğru." ifadelerini kullandı.

        Hakimlik görevini bağımsız ve objektif yapmaya çalıştığını dile getiren Başer, hata yapmış olabileceğini, ancak kimsenin art niyetli karar verdiğini söyleyemeyeceğini de kaydetti.

        Duruşma, yarın Mustafa Başer'in savunmasıyla devam edecek.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler