Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MUĞLA (AA) - Marmaris Pir Sultan Abdal Derneği tarafından muharrem ayı dolayısıyla iftar verildi.

        Vali Amir Çiçek, Beldibi Cemevi'nde düzenlenen iftarda yaptığı konuşmada, muharrem ayının ülkeye ve İslam alemine hayırlar getirmesini diledi.

        15 Temmuz'un Marmaris'te demokrasi ateşinin sönmeyeceğini gösteren bir gece olduğunu ifade eden Çiçek, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a suikast girişimini başarısızlığa uğratan yerdir Marmaris. Marmaris, demokrasinin yaşatıldığı, darbenin önüne geçildiği, demokrasinin, hoşgörünün, sevginin olduğu, etnik yapısı düşüncesi ne olursa olsun insan ayrımı gözetilmeyen, bütünlüğün sağlandığı bir yer. Bu anlamlı yerde iftar yaptık." dedi.

        İnançlara saygılı olduklarını belirten Çiçek, "Milletimizin bölünmez bütünlüğünü, bir araya getiren zenginliğe bağlıyız. Saygı göstermek, hoşgörülü olmak bizim görevimiz. Herkesi seviyoruz." diye konuştu.

        Aşurenin tatlılığından ve içindeki çeşitliğinden dersler çıkartılması gerektiğini dile getiren Çiçek, şunları kaydetti:

        "Ayrılıkları değil birlikleri meydana getirelim. Müslümanlar olarak hep biriz beraberiz, canlarız. Hep beraberiz, ayrımız gayrımız yok. O gün yaşanan acıları bizde yaşıyoruz. Bu acılar Müslümanları ayırmasın. Bizi birbirimize düşürmeye çalışıyorlar. Kerbela'da yaşananlar Müslümanları üzmüştür, acıtmıştır."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler