Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SAKARYA (AA) - Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığınca düzenlenen "16. Uluslararası Sapanca Şiir Akşamları" şair Prof. Dr. Hüsrev Hatemi'nin açılış konferansıyla başladı.

        Hatemi, Adapazarı Kültür Merkezi'nde başlayan etkinlikte, Anadolu Selçukluları'ndan başlayarak, 1980'li yıllara kadar şiirin gelişimi ve şairler hakkında bilgiler verdi.

        Şiirlerin yazdığı lehçelerden, Türkçenin kullanım alanları hakkında katılımcıları bilgilendiren Hatemi, konferansta Yahya Kemal, Ahmet Haşim, Nedim, Necati ve Kadı Burhanettin gibi şairlere özel vurgu yaptı, şiirlerinden örnekler okudu.

        - "Gördüğüm kabul çok memnun etti"

        Hatemi, konferansın ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sakarya'ya şiir için ilk kez geldiğini ve dinleyicilerin sükunetinin, şiire olan ilgisinin oldukça iyi olduğunu belirterek, "Gördüğüm kabul çok memnun etti. İyi ki geldim. Dinleyicilerin dinleme kalitesi de çok güzeldi." dedi.

        Sapanca Belediye Başkanı Aydın Yılmazer ise Hatemi öncülüğünde şiirle, edebiyatla ilgili bilgiler aldıklarını ifade ederek, "Hocamıza teşekkür ediyoruz. Yerel yönetimlerin, belediyelerin teknik anlamda, fen hizmetleri, temizlik hizmetleri, bağ bahçe hizmetlerinin yanı sıra eğitim ve kültür hizmetlerine de çok büyük katkı vermesi bilincinde olması gerektiğini düşünüyoruz. Bu doğrultuda Büyükşehir Belediyemiz ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığımız öncülüğünde etkinliğimizi gerçekleştiriyoruz." diye konuştu.

        Yılmazer, 5 gün sürecek etkinliğin üniversite ve farklı eğitim kurumlarında devam edeceğini, son olarak da Sapanca sahil kenarında şiir dinletisiyle son bulacağını anlattı.

        Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk de 7'si farklı ülkelerden olmak üzere 32 şairi konuk edeceklerini dile getirdi.

        Etkinliğin bu yıl birçok farklı noktada gerçekleştirileceğini vurgulayan Aktürk, "Şairlerimizle lise öğrencilerimizi buluşturmayı planlıyoruz. Söyleyiş ve imza günleri gerçekleştirilecek. Üniversite öğrencileriyle etkinliklerimiz olacak. Sakin Şehir Taraklı'da etkinlik yapacağız. Sapanca sahilinde de tüm şairlerimizin katılımıyla Sapanca şiir akşamlarına yakışan bir final ile etkinliğimizi sonlandıracağız. Tüm vatandaşlarımızı etkinliğimize davet ediyorum." şeklinde konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sakarya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sakarya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler