Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GAZİANTEP (AA) - Çukurova Pamuk Yerfıstığı ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (ÇUKOBİRLİK) Araban Şubesince pamuk alımlarına devam ediliyor.

        ÇUKOBİRLİK Araban Şube Başkanı Hasan Altun, gazetecilere yaptığı açıklamada, 1 Eylül'den bu yana 1 kilogram 42 randıman kütlü pamuğu 2 lira 13 kuruştan almaya başladıklarını belirtti.

        Hedeflerinin Araban'dan 3 bin 500 ton pamuk almak olduğunu anlatan Altun, "1 kilogram kütlü pamuk için belirlediğimiz 2 lira 13 kuruş olan fiyatı beğenmeyen üreticilerimiz, pamuklarını ücretsiz olarak depolarımızda muhafaza etmek üzere emanete bırakabilir ya da aynı fiyattan değerlendirerek peşin olarak parasını alabilir. İsteyen ortaklarımıza hasat öncesi ayni ve nakdi para desteği de sağladık. Araban ÇUKOBİRLİK Şubesi olarak aktif 141 ortağımız mevcuttur. Ortaklarımızdan yüzde 2 stopaj vergisinin dışında herhangi bir kesinti yapılmamaktadır. ÇUKOBİRLİK'e ortak olan üreticilerimizi 2016 yılı pamuk hasadı döneminde tüccara ezdirmeyeceğiz." diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler