Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TUNCELİ (AA) - Tunceli İl Özel İdaresi tarafından Pertek'in Ayazpınar ve Çukurca köyleri ile Çemişgezek'in Cebe köyü Müştak mezrası, Doğanköy ve Gülbahçe köylerinde yapımına başlanan 5 hayvan içme suyu göletinin çalışmaları devam ediyor.

        Tunceli İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nazif Yıldırım, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2016 yılında Doğu Anadolu Kalkınma Projesi kapsamında kabul edilen ve 999 milyon lira ödenek alan Müştak, Ayazpınar, Çukurca, Gülbahçe ve Doğanköy hayvan içme suyu göleti yapım çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

        Yıldırım, "Tunceli İl Özel İdaresi tarafından 2016 yılı yatırım programı dahilinde DAP'a sunulan projelerimizin içerisinde kabul edilen 5 adet hayvan içme suyu göletlerinin yapımı devam ediyor. Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından yürütülen bu projelerle hayvancılığın yoğun olarak yapıldığı bölgelerde, su kaynağı olmayan yerlerde, su kaynaklarının uzaklığı nedeniyle meradaki hayvanların gereksiz yürümeleri önüne geçilerek et ve süt üretiminde daha fazla verim alınması amaçlanmıştır." dedi.

        Coğrafik yapısı nedeniyle ilde hayvancılığın yoğun olarak yapıldığını kaydeden Yıldırım, bu çalışmaların hayvancılığın yoğun olarak yapıldığı bölgelerde sürdürüldüğünü, tamamlanması halinde ilde hayvancılığın gelişmesine ciddi katkılar sunacağını ifade etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tunceli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tunceli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler