Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MERSİN (AA) - Türkiye'de önemli tatil merkezleri arasında yer alan Mersin ve Erdemli ilçesindeki tarihi Kızkalesi yurt içi ve dışında düzenlenen fuarlarda tanıtılacak.

        Kızkalesi Turizm ve Kültür Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Şirin Öztop, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yurdun birçok bölgesinde soğuk havanın etkili olmaya başlamasına rağmen Mersin sahillerinde yazdan kalma günlerin yaşandığını söyledi.

        Ekim ayının ortasına gelinmesine rağmen hava sıcaklığının 28, deniz sıcaklığı sıcaklığının ise 23 derece olduğunu vurgulayan Öztop, "Denize girmek ve tatilin tadını çıkartmak için en ideal dönem. Sonbahar beklenilenden uzun sürdü ve havalar hala sıcak. Mersinli özellikle de Kızkalesi'ndeki turizmciler havanın sıcaklığından ve halkın hala denize giriyor olmasından memnun." ifadesini kullandı.

        UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesine alınan Kızkalesi'ne yerli turistler ve yurt dışındaki gurbetçilerin yaz sezonunda büyük rağbet gösterdiğini ifade eden Öztop, şöyle konuştu:

        "Doğu Akdeniz'in ve Çukurova'nın turizmde en nadide yerini alan Kızkalesi, Mersin'in turizmdeki amiral gemisi durumunda. Mersinli turizmciler 2017 yılı turizm sezonuna şimdiden sıkı bir hazırlık içine girdiler. Turizmciler olarak Mersin Valiliği ve Mersin Büyükşehir Belediyesiyle ulusal ve uluslar arası düzenlenen tüm turizm fuarlarına katılmaya karar verdik. Kesinlikle geçmişten bu yana yapıldığı gibi kışı oturarak müşteri bana gelsin mantığıyla geçirmeyeceğiz. Mersin'in turizmdeki amiral gemisi ve dışa açılan en önemli kapısı olan Kızkalesi'nin daha fazla tanıtımını yapmayı hedefliyoruz."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler