Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BURDUR (AA) - Burdur'da yaban hayvanlarının envanterinin çıkarılması için ormanlık alana yerleştirilen fotokapanlarla vaşak, karakulak ve kurt gibi hayvanlar görüntülendi.

        Doğa Koruma ve Milli Parklar 6. Bölge Müdürlüğü Burdur Şubesi tarafından yaklaşık 10 ay önce başlatılan çalışma kapsamında, belirlenen noktalara konulan fotokapanlarla doğadaki yabani hayvanlar görüntülendi.

        Çalışmalar, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tamer Albayrak danışmanlığında, bölgedeki doğal yaşamı araştırmak ve hayvan popülasyonunu tespit etmek amacıyla başlatıldı.

        Doğa Koruma ve Milli Parklar Burdur Şubesi Müdürü Tamer Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, bugüne kadar fotokapanlarla vaşak, karakulak, kurt, çakal, yaban domuzu, porsuk, kaya sansarı, tavşan ve tilki gibi birçok yaban hayvanını görüntülediklerini söyledi.

        Görüntülenen yaban hayvanları arasında en çok dikkati çekenin vaşaklar olduğunu belirten Yılmaz, nesli tehlike altında bulunan vaşağın görüntülenmesinin mutluluk verici olduğunu kaydetti.

        Fotokapanlarla elde edilen görüntülerde bir vaşağın, kendisinin yaklaşık 4'te 1'i boyutundaki bir tavşanı yakalaması da kaydedildi.

        Görüntülerde ayrıca, bölgede popülasyonu hızla artan yaban domuzlarının yeni doğmuş yavrularıyla sürü halinde yiyecek aradıkları da görüldü.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Burdur haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Burdur Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler