Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANTALYA (AA) - Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'nün, tapu problemlerinin çözümü ile şehircilik ve imar çalışmaları hakkında Ankara'da Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Maliye Bakanı Naci Ağbal, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile görüşmelerde bulunduğu bildirildi.

        Kepez Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Tütüncü'ye görüşmelerinde AK Parti Antalya milletvekilleri ve AK Parti İl Başkanı Rıza Sümer eşlik etti.

        Başkan Tütüncü, Maliye Bakanı Naci Ağbal ve Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak ile yaptığı görüşmelerde ilçenin doğu yakasında binden fazla gecekonduyu kapsayan Vakıf takası problemini görüştü. Tütüncü, Vakıf arazilerini Hazine mülkiyetine geçirerek hak sahiplerine tapu vermeyi mümkün hale getirecek olan takas işleminde yaşanan problemlerin çözümünü talep etti.

        Tütüncü, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile yaptığı görüşmede de inşaat sektöründe sıkıntılara yol açması beklenen ve 1 Ocak 2017'de uygulanmaya başlanılacak olan yeni Büyükşehir Tip İmar Yönetmeliğinin uygulanmasının ertelenmesi talebini iletti.

        Yaptığı görüşmelere ilişkin bilgi veren Tütüncü, Vakıf arazilerinin takasında yaşanan sıkıntıların çözümü konusunda Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak ve Maliye Bakanı Naci Ağbal'ın bürokratlarına talimat verdiğini bildirdi. Tütüncü, "Şu an binden fazla gecekondumuzun tapuya kavuşması durumu söz konusu. Uzun zamandır konut alanlarındaki Vakıf parsellerinde oturan vatandaşlarımız tapularını talep ediyorlardı. Bu talebi karşılıyoruz. Uzun zamandır beklenen bir müjdeyi bir toplumsal yarayı, vatandaş ile devlet arasında uzlaşma ile çözüyoruz." ifadesinde bulundu.

        1 Ocak 2017 tarihinde uygulamaya girecek yeni Büyükşehir Tip İmar Yönetmeliğinden dolayı inşaat sektöründe çeşitli sıkıntıların yaşandığını ifade eden Tütüncü, mevcut Tip İmar Yönetmeliğinin ve belediye meclislerinin almış olduğu imarla ilgili kararların bir süre daha devam ettirilmesinin doğru olacağını Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'ye ilettiklerini kaydetti.

        Kepezaltı-Santral, Gülveren, Yeni Emek ile Kazım Karabekir, Yavuz Selim ve Barış mahallelerinde kentsel dönüşüm çalışmaları olduğunu belirten Tütüncü, şöyle devam etti:

        "Kentsel dönüşüm hamlelerimizi vatandaşlarımızla birlikte yapıyoruz. Onların istediği, arzu ettiği formülü ortaya çıkarmalıyız ki kentsel dönüşüm modeli benimsensin. Aksi takdirde vatandaşın arzu etmediği şekilde kentsel dönüşüm yapmaya kalkarsanız ne kadar iyi bir iş yaparsanız yapın o proje ve çalışmayı halk sahiplenmez. Bizim uyguladığımız kentsel dönüşümde arazileri birleştirerek vatandaşları serbest bırakan, ama vatandaşların ne şekilde bina yapacağının sınırlarını çizen ve parsellerin ada bazına getirilmesinden kaynaklı bir takım hakları veren bir anlayış var. Mevcut imar yönetmeliğinin bir süre daha devam etmesi kentsel dönüşüm yapacağımız bölgelerde vatandaşlarımıza daha çok kazançlar sunmamıza sebebiyet verecek. Bu bakımdan mevcut imar yönetmeliğinin bir süre devam etmesinde fayda gördüğümüzü Bakanımıza ifade ettik. Yeni kentsel dönüşüm bölgelerimizle alakalı devam eden bir takım idari işlemler vardı. Bu işlemlerin hızlandırılması konusunda da bakanımızın desteğini de aldık."

        AK Parti İl Başkanı Rıza Sümer de Ankara'da gerçekleştirilen görüşmelerle ilgili, "AK Parti Antalya ailesi olarak Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu'yla, milletvekillerimizle ve çalışkan belediye başkanlarımızla tüm sorunların üstesinden gelebilecek güçlü bir kadroya sahibiz. Son olarak Kepez ilçemizin, vakıfları, imar ve şehircilikle ilgili bakanlarımızı ziyaret ettik görüşmeler gerçekleştirdik. Kısa süre içinde vakıf takasları Kepez'de çözüme kavuşacak." değerlendirmesinde bulundu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler