Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MANİSA (AA) - CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Soma'daki maden faciasına ilişkin görülen davada karar aşamasına yaklaşıldığını belirterek, "Verilecek karar hem Türkiye'nin iş kazaları tarihindeki makus kaderini değiştirebilir hem buradaki insanların adalet talebine cevap verebilir hem de bundan sonraki süreçte diğer hak aramaların da önünü açacak önemli sonuçlar çıkarabilir." dedi.

        Özel, Soma'daki maden faciasına ilişkin davanın görüldüğü Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi Duruşma Salonu önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, duruşmaları takip ettiği davada adalet arandığını belirtti.

        Hazırlanan bilirkişi raporlarına şirketin avukatlarının itirazları nedeniyle ikinci raporların hazırlandığını, bu raporda şirket yetkililerinin sorumluluklarının ortadan kalkacağı düşüncesinde olduklarını söyleyen Özel, raporda şirketin tamamen kusurlu bulunduğunu kaydederek, "Hakim, tutukluluklarının devamına karar verirken olası kast noktasına getirdi. Yani bile bile ölüme götürme noktasında bir yorumu oldu karar sırasında." görüşünü aktardı.

        Şirket avukatlarının ikinci rapordan çok şey beklediğini, fakat raporun sorumluluklarını ortaya koyunca ne yapacaklarını şaşırdıklarını savunan Özel, şöyle devam etti:

        "Sabahleyin bir sürpriz hamle ile reddi hakim talep ettiler, hakim taraflı dediler. Bugüne kadar aileleri, savunmayı, sanıkları sabırla dinleyen ve somut gerçeğe ulaşmak için hem burada duruşmayı izleyenlerin hem de Türkiye kamuoyunda son derece müspet bir algısı olan hakime karşı dediler ki 'biz seni istemiyoruz'. Reddi hakim talepleri reddedildi. Öğleden sonra ise Can Gürkan çıktı ve hakime dedi ki, 'bilirkişi ne derse desin sen vicdanınla karar ver. Bilirkişinin dediğine bakma, vicdanına bak, biz senin vicdanına güveniyoruz.' Hakimin vicdanına güveniyorsan neden 'bu hakim davayı göremez, taraflıdır' diyerek ret talep ediyorsun. Sabah avukatın bunu söylüyor, sonuç alamayınca öğleden sonra başka bir şey söylüyorlar."

        Davada sona yaklaşıldığını, karar aşamasına gelindiğini hatırlatan Özel, "Verilecek karar hem Türkiye'nin iş kazaları tarihindeki makus kaderini değiştirebilir hem buradaki insanların adalet talebine cevap verebilir hem de bundan sonraki süreçte diğer hak aramaların da önünü açacak önemli sonuçlar çıkarabilir." dedi.

        Kamuoyunun davanın ilk günlerinde yoğun ilgi gösterdiğini, 4 kilometrelik kuyruk oluşturduğunu anımsatan Özgür Özel, ilginin azalmasının işçi ailelerini yalnızlaştırdığını, şirket yetkililerini cesaretlendirdiğini öne sürerek, davaya sahip çıkması gerektiğini sözlerine ekledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Manisa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Manisa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler