Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AMASYA (AA) - Taşova ilçesinde ''Amatör Spor Haftası'' nedeniyle tören düzenlendi.

        Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen tören, Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

        Taşova Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Ahmet Dayıbaş, törende yaptığı konuşmada, sporun kişiyi sosyalleştirdiğini söyledi.

        Sporun toplum için alışkanlık haline getirilmesi gerektiğini belirten Dayıbaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

        "Spor ferdi topluma hazırlar, kişinin mevcut yapısını geliştirir. Genç nesillerin yapıcı, yaratıcı, ve üretici olmasında sosyal kaynaşma ve kültürel kalkınmaya büyük etkisi olmaktadır. Kişiyi sosyalleştirdiği gibi kendisini toplumun en önemli bir üyesi yapar. Sporun iyi alışkanlıklar edinmede önemli bir rolü vardır. Bedensel ve ruhsal bir eğitim aracıdır. Kişilere hem statü kazandırır hem de gelir düzeylerini artırır. Bir rekabet, mücadele, işbirliği ve uyum sağlar. Sosyal hayatın ve sosyal çevrenin en önemli öğesidir."

        Tören, karate, atletizm, badminton ve dart müsabakalarında dereceye girenlere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Amasya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Amasya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler