Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MARDİN (AA) - Dargeçit Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikte vatandaşlara aşure dağıtıldı.

        İlçe Müftülüğünün de katkı sunduğu etkinlikte, 2 bin kişiye aşure ikram edildi.

        İçişleri Bakanlığınca, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) gereği Dargeçit Belediyesine görevlendirilen Kaymakam Mehmet Yaşar Yeşiltaş, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, muharrem ayı dolayısıyla etkinlik düzenlediklerini söyledi.

        Aşurenin bolluk, bereket, hoşgörü, paylaşım ve şükrün nişanesi olduğunu belirten Yeşiltaş, "Bu tür etkinlikler birlik ve beraberliğimize katkı sağlamaktadır. Aşure farklı tatların bir araya gelmesiyle güzel bir lezzete dönüşmüştür. Toplumda farklılıkların olması da ayrı bir güzelliktir. Bugün, meşrebi, mezhebi, kültürü, dili, coğrafyası ne olursa olsun dünyadaki bütün Müslümanların yeni Kerbelalar yaşanmaması için ortak bir dil, ortak bir kültür, ortak bir düşünce, ortak bir gönül birlikteliği geliştirmesi gerekir." ifadelerini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mardin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mardin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler