Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BURDUR (AA) - Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ), Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak'a fahri doktora payesi verdi.

        MAKÜ Konferans ve Sergi Salonu'ndaki tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı. Törende, fahri doktora payesi verilen Olpak'a, Rektör Prof. Dr. Adem Korkmaz tarafından biniş giydirildi.

        Olpak, yaptığı konuşmada, bugün Türkiye'nin sağlam bir iradeyle birçok kriz ve darbeye dayanıklı bir ülke haline geldiğini söyledi.

        Türkiye'nin kaynaklarının israf edilmeden iyi kullanılması gerektiğini belirten Olpak, vergiler ile faiz borcunun ödenemediği 2001 yılından, gelirlerin büyük projelere dönüştüğü 2016'ya gelindiğini anlattı.

        Ülkede 2001'de kamunun faiz giderinin, toplanan vergilerin yüzde 103'üne karşılık gelerek 41 milyar lira olduğunu ifade eden Olpak, şunları kaydetti:

        "Yani vergilerimizin tümünü faize ödeyeceksiniz, yetmeyecek, sadece faiz için de 3 puan borçlanacaksınız. Nerede kaldı ana para ödemesi? Yatırımı neyle yapacaksın? Kamu görevlilerinin maaşını nasıl ödeyeceksin? Sağlık ve eğitim gibi diğer kamu harcamalarını nereden sağlayacaksın? Hani o üzerinde çokça konuştuğumuz Ar-Ge giderlerine ayrılacak kaynak? Doğrusu bir iş adamı olarak böyle bir işletmem olsun istemem. Çünkü böyle bir işletmeye batmış bile diyemeyiz. Batırılmış ve etrafını da batırmış bir işletmedir."

        - "53 milyar yerine 420 milyar lira kamu faiz gideri ödeyecektik"

        Geçen yıl kamunun toplam faiz giderinin, toplam vergi gelirlerinin yüzde 13'üne denk gelerek 53 milyar lira olduğunu dile getiren Olpak, "Biz 2001 oranlarıyla faiz gideri ödeseydik, 420 milyar lira ödeyecektik. Yani 53 milyar yerine 420 milyar lira kamu faiz gideri ödeyecektik. Aradaki fark 367 milyar lira. Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve 100 kilometrelik çevre yollarının toplam yap-işlet-devret ihale bedeli 7 milyar lira. Her yıl cebimizde kalan ilave kamu faizi parasıyla 52 tane Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve çevre yolu yapmamız mümkün." ifadelerini kullandı.

        "Bu para birilerinin cebine gitmeyip milletin cebinde kaldığı için kavgalar çıkıyor." diyen Olpak, "İşte bize dayatılan sadece matematik modellerle oluşturulmuş sitemin faturası budur. Yaşanan bütün sorunlara rağmen ülkemiz zincirlerinden kurtulup ekonomik özgürlüğünü daha fazla kazanma yolunda ilerliyor. Artık tek gecede döviz kurunun 3'e katlandığı, 3 haneli enflasyonların yaşandığı bir ülkede değiliz." diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Burdur haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Burdur Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler