Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) yarın "Gerçek Fedakarlık ve Dostluğun Hikayesi-Türk-Japon Dostluğu 125. Yılı Anı Konseri"ni Ankaralı müzikseverlerle buluşturacak.

        Orkestra, Türk-Japon dostluğunun tarihteki izlerine ithafen Japon besteci Seiji Mukaiyama'nın bestelediği ve orkestra şefliğini üstlendiği, "Gerçek Fedakarlık ve Dostluğun Hikayesi-Türk-Japon Dostluğu 125. Yılı Anı Konseri"ni Ankaralı müzikseverlere sunacak.

        Solistliğini soprano Nazlı Alptekin'in yapacağı konserde, basta Emin Hasan Alptekin yer alacak. Halit Mızraklı'nın sunacağı konserde, Devlet Çoksesli Korosu da sahne alacak. Konserin "Kıl Payı-Tahran'dan Kaçış" başlıklı birinci bölümünde, 1985'te İran-Irak savaşı sırasında İran'da mahsur kalan 215 Japon vatandaşının her şeyi göze alarak, yola çıkan Türk Hava Yolları'na ait uçakla Türkiye'ye getirilmesi ve kurtarılmasının öyküsü anlatılıyor. Eserin ikinci bölümünde ise Ertuğrul Fırkateyni mürettebatına ithafen bestelenen "Ertuğrul'un Yolculuğu" sahnelenecek.

        Türk Halk Müziği sanatçısı ve besteci Selda Bağcan, Tel Aviv'li müzik topluluğu Boom Pam ile ODTÜ MD Vişnelik Çim Amfi'de 15 Ekim'de, Levent Yüksel Jolly Joker'de 15 Ekim'de, Yeni Türkü ise 19 Ekim'de If Performance Hall'da sahne alacak.

        Viyana'da düzenlenen 15. Panmusica Austria Uluslararası Piyano Yarışması'nda Birincilik Ödülü ve Schubert Özel Ödülü'nün sahibi olan piyanist Emre Yavuz, Franz Schubert'in solo piyano yapıtlarından oluşan bir programla 16 Ekim'de Mozarthaus'a konuk olacak.

        - Tiyatro

        Akün Sahnesi:

        Orhan Asena'nın yazdığı Sinan Pekinton'un yönetmenliğini üstlendiği "Ya Devlet Başa Ya Kuzgun Leşe" bugün, yarın, 15, 18 ve 19 Ekim'de sahnelenecek. Eserde, Kanuni Sultan Süleyman'ın oğulları Beyazıt ve Sarı Selim arasındaki iktidar ve taht yarışı ile oğullarının arasında kalan anneleri Hürrem Sultan'ın hikayesi anlatılıyor.

        Birbirlerini çok seven kentli iki çocuğun, nereden geleceği belli olmayan tehlikelere karşı yarattıkları dünyayı anlatan "Ben ve Sen" oyunu 16 Ekim'de, Sevim Ak'ın yazıp Servet Aybar'ın oyunlaştırdığı "Horoz Adam ve Korsan" 19 Ekim'de izlenebilecek.

        Altındağ Tiyatrosu:

        Ülker Köksal'ın kaleme aldığı ve Pervin Ünalp'ın rejisiyle sahneye taşınan "Sacide" oyunu, hafta boyunca izleyicinin beğenisine sunulacak. Oyunda 40'lı yaşlarda, abisinin evinin bir odasında yaşayan ve "Evde kalmış" yaftası yapıştırılan Sacide'nin gazete ilanıyla eş araması ve yaşadıkları anlatılıyor. Kadın erkek ilişkilerinin ele alındığı "Kocasını Pişiren Kadın", 18 ve 19 Ekim'de sahnelenecek.

        Büyük Tiyatro:

        Alzaymır hastası bir anne ve iki kızının yaşam hikayesini anlatan "Annemin Son Çılgınlıkları" 16 Ekim'de, Gordi Galceran'ın kaleminden Sinan Pekinton'un rejisiyle hazırlanan "Grönholm Metodu" 18 Ekim'de izlenebilecek.

        Cüneyt Gökçer Sahnesi:

        Birinci dünya savaşını konu alan "Çamaşırhane" ise bugün, yarın, 15 ve 16 Ekim'de görülebilecek. Türk tiyatrosunun en önemli örneklerinden kabul edilen "Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım" 18 ve 19 Ekim'de sahnelenecek.

        William Shakespeare'in yazdığı, Zerrin Akdenizli'nin oyunlaştırdığı, Kutay Sungar'ın yönettiği "Fırtına" ise 18 Ekim'de minik izleyicilerin beğenisine sunulacak.

        Küçük Tiyatro:

        Şirin Aktemur Toprak'ın yazdığı ve Umut Toprak'ın sahneye taşıdığı Neşet Ertaş'ın hayatından ve türkülerinden yola çıkarak hazırlanan "Neşe, Dert, Aşk", bugün, yarın, 15 ve 16 Ekim'de izleyicinin karşısına çıkacak.

        Ahmet Mithat Efendi'nin eserinden Türel Ezici'nin oyunlaştırdığı, Levent Suner'in yönettiği "Felatun Bey ve Rakım Efendi" 18-19 Ekim'de sahnelenecek. Eser, Osmanlı Tanzimat Dönemi İstanbulundaki doğu-batı çatışmasından doğan "yanlış batılılaşma" ve medeniyet buhranını konu alıyor.

        Oda Tiyatrosu:

        Anton Çehov'un yazdığı, Aclan Büyüktürkoğlu'nun yönettiği "Kuğunun Şarkısı Bir Evlenme Teklifi", bugün, yarın ve 15 Ekim'de sahneye konulacak.

        Aynı çatı altında yaşamalarına rağmen birbirlerini tanıyamayan insanların bencillikleri, zaafları ve anlayışsızlıklarının evlilikleri iflasa sürüklemesini anlatan "Euridice'nin Elleri" 18 ve 19 Ekim'de sahnelenecek.

        Stüdyo Sahne:

        12 Eylül döneminde yaşananları, iki kadının dostlukları çerçevesinde anlatan "Nehir" adlı oyun, yarın ve 16 Ekim'de sahnelenecek.

        Peter Turrini'nin yazdığı, Sibel Arslan'ın çevirdiği, Murat Çidam'ın yönettiği "Nihayet Bitti" 18 Ekim'de izleyiciyle buluşacak.

        Ziraat Sahnesi:

        Mi̇haylovi̇ç Dostoyevski̇'nin ölümsüz eserinden uyarlanan "Yeraltından Notlar" Erdinç Doğan'ın rejisiyle bugün, yarın ve 15 Ekim'de izleyicilerin beğenisine sunulacak.

        İrfan Şahinbaş Sahnesi:

        Melih Cevdet Anday'ın yazdığı, Servet Aybar'ın yönettiği kara komedi türündeki "Müfettişler" adlı eser, bugün ve 15 Ekim'de izleyicinin karşısına çıkacak.

        Birbirlerini çok seven kentli iki çocuğun, nereden geleceği belli olmayan tehlikelere karşı yarattıkları dünyayı anlatan "Ben ve Sen" oyunu 18 Ekim'de izlenebilecek.

        Sait Faik Abasıyanık'ın "Meraklısı İçin Öyle Bir Hikaye" adlı eser, 19 Ekim'de gösterilecek.

        Şinasi Sahnesi:

        Oktay Arayıcı'nın kaleme aldığı İsmet Numaoğlu'nun yönettiği, "Rumuz Goncagül", hafta boyunca seyircinin beğenisine sunulacak. Oyun, İnsaf Hanım'ın, evlenme çağına gelmiş kızı Gülsün'e gazetede yayınlanan gönül postası aracılığıyla eş aramasını anlatıyor.

        Sophi̇e Smi̇ley'in yazdığı, Egemen Demi̇rci̇oğlu'nun çevirdiği, Hali̇l Doğan'ın oyunlaştırdığı "Canım Ailem", Batuhan Yalçın'ın rejisiyle minik izleyicilerin karşısında olacak. Down sendromlu Metin'in hikayesinin anlatıldığı oyun, yarın ve 18 Ekim'de sahnelenecek.

        - Opera ve bale

        ADOB, Shakespeare'in ünlü tiyatro oyunundan ilham alınarak hazırlanan, Gürcistan'ın en önemli bestecisi Revaz Gabichvadze'nin bestelediği Hamlet balesi bugün Ankaralı sanatseverlerle buluşacak.

        Çingene Baron'u opereti 15 Ekim'de, müzikli çocuk oyunu "Kalp Korusu" 16 Ekim'de, "Kamelyalı Kadın" romanından hareketle Francesco Maria Piave'nin librettolaştırdığı, Recep Ayyılmaz sahneye koyduğu "La Traviata" 17 Ekim'de, modern dans topluğunun sahneleyeceği Cinderella ise 19 Ekim'de sanatseverlerle buluşacak.

        - CSO

        Orkestra, yarın "Gerçek Fedakarlık ve Dostluğun Hikayesi-Türk-Japon Dostluğu 125. Yılı Anı Konseri"ni Ankaralı müzikseverlerle buluşturacak.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler