Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BİLECİK (AA) - Pazaryeri Devlet Hastanesinde, meme kanserine dikkat çekmek için gökyüzüne pembe balonlar salındı.

        Etkinlikle ilgili gazetecilere açıklama yapan, hastanenin Grup Sağlık Başkanı Uzman Dr. Emel Aydın, her yıl ekim ayında tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de meme kanserine dikkat çekmek için çeşitli etkinlikler düzenlendiğini belirtti.

        Aydın, meme kanserinin, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de kadınlarda en sık görülen kanser türü olduğuna işaret ederek, "Her sekiz kadından birinin hayatının belirli zamanlarında meme kanserine yakalanacağına bildirilmektedir. Meme kanserine karşı en iyi koruyucu yöntem erken teşhistir. Kanser yayılmadan önce teşhis edilirse yüzde 96'ya varan oranlarda, kişi yaşam şansına sahip olur. Bu kapsamda tüm dünyada olduğu gibi, Türkiye’de de 2004 yılından itibaren 1- 31 Ekim Meme Kanseri Bilinçlendirme Ayı eğitim ve taramalarla değerlendirmektedir." dedi.

        Etkinlik meme kanserini temsil eden pembe renkli balonların gökyüzüne salınmasıyla sona erdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bilecik haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bilecik Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler