Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        HATAY (AA) - Ankara'da bu yıl 2-6 Kasım'da beşincisi düzenlenecek "Başkent'te Hatay Günleri" organizasyonundan elde edilen gelirle ihtiyaç sahibi öğrencilere burs sağlanacak.

        Hatay Birlik Vakfı Hatay Şube Başkanı Mehmet Gülen, bir kafede düzenlediği basın toplantısında, Hatay'ı her yönüyle Türkiye'ye tanıtmayı amaçladıklarını söyledi.

        "Başkent'te Hatay Günleri" etkinliğinin, bu yıl Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenleneceğini belirten Gülen, şöyle devam etti:

        "2-6 Kasım'da yapacağımız etkinliğimize herkesi bekliyoruz. Şehir fuarları arasında ayrı bir önemi olan 'Başkent'te Hatay Günleri' fuarındaki temel hedefimiz Hatayımızı, kültürümüzü kardeşlik ve hoşgörü ortamımızı, tarihimizi, medeniyetimizi, yöresel ürünlerimizi ve binlerce yılın imbiğinden geçmiş mutfağımızı Türkiye'ye tanıtmak ve uluslararası arenaya taşımak. Hatayımızın birlik, beraberliğine ve kalkınmasına katkı sağlamayı amaçlayan vakfımız, bu organizasyondan elde ettiği gelirle ekonomik sıkıntı yaşayan öğrencilerimize burs verecektir."

        Gülen, bugüne kadar 40 öğrenciyi mezun ettiklerini, 100 öğrenciye de burs vermeye devam ettiklerini dile getirdi.

        Organizasyon kapsamında 1 Kasım Salı günü Antakya Medeniyetler Korosu'nun konser vereceğini anımsatan Gülen, seslendirilen tüm eserlerin ise 15 Temmuz darbe girişiminde hayatını kaybeden "demokrasi şehitlerine" ithaf edileceğini kaydetti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Hatay haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Hatay Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler