Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BOLU (AA) - Japon Türk Kültür Değişim Derneği’nin Başkanı Kanji İshimoto, eşi Chieko İshimoto ile birlikte Göynük Belediye Başkanı ve İpek Yolu Belediyeler Birliği Başkanı Kemal Kazan’ı ziyaret ederek, dernek tarafından hazırlanan "Geleneksel Türk El İşi Oya Örnekleri" kitabını hediye etti.

        Japon Türk Kültür Değişim Derneği, İpek Yolu üzerinde yer alan il ve ilçelerde, Türk motiflerini, el işlerini ve oya örneklerini inceleyerek "Geleneksel Türk El İşi Oya Örnekleri" kitaplaştırdı.

        Böylece bir kısmı kaybolmaya yüz tutan Türk motiflerini ve el işlerini ölümsüzleşen Japon Türk Kültür Derneği’nin Başkanı Kanji İshimoto, eşi Chieko İshimoto ile birlikte hazırlanan kitabı, Göynük Belediye Başkanı ve İpek Yolu Belediyeler Birliği Başkanı Kemal Kazan'a hediye etti.

        Kitabın hazırlık aşamasında Göynük’te el işlerini ve oyalarını inceleyen İshimoto çifti, Göynük Belediye Başkanı Kemal Kazan’ı ziyaret ederek, araştırma sırasında kendilerine her türlü yardımı ve desteği sağlayan Göynük halkına ve Başkan Kazan'a teşekkür etti.

        Ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Kemal Kazan da, "Değerlerimizi merak ederek araştıran, önem veren ve kendi ülkelerine kültürümüzü taşıyan Japon Türk Kültür Değişim Derneği’ne ve İshimoto çiftine, Göynük adına teşekkür ederim. Ülkemizin el sanatlarının başka ülkeler tarafından bilinmesi, ilgi görmesi ve sahip çıkılması mutluluk verici. Türkiye ile Japonya arasında kültür paylaşımı açısından da bu kitabın çok kıymetli olduğunu düşünüyorum. Göynük’ün el işlemeleri, oyaları kültürümüzün en güzel örneklerinden ve miraslarından. Biz de bizi yansıtan bu değerlerimize sahip çıkarak yaşatmaya devam ediyoruz." şeklinde konuştu.

        Japon Türk Kültür Derneği Başkanı Kanji İshimoto da ziyaret sırasında, Japonya'da 2003 yılında açılan bir oya sergisinin yoğun ilgi gördüğünü ve o tarihten sonra Japonya’da Türk oyası yapanların sayısının arttığını belirterek, "Japon Türk Kültür Derneği olarak bu nedenle Türkiye’de araştırmalar yapmaya başladık. Göynük başta olmak üzere İpek Yolu üzerindeki yerleşim yerlerinde topladığımız bilgiler doğrultusunda ‘Geleneksel Türk El İşi Oya Örnekleri’ kitabı hazırlandı. Araştırmalarımızda bize her türlü desteği sağlayan Göynük Belediye Başkanı Kemal Kazan başta olmak üzere Göynük halkına teşekkür ederiz." dedi.

        Japon Türk Kültür Derneği tarafından hazırlanan kitapta Ankara’nın Beypazarı ve Nallıhan ile Bolu’nun Göynük ve Mudurnu ilçelerine özgü toplam 585 geleneksel el sanatı ve oyasına ilişkin bilgi ve fotoğraflar yer alıyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bolu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bolu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler