Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DENİZLİ (AA) - AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, komisyona davet edilmiş olmasının, Denizli halkının o karanlık geceyi aydınlatan duruşunun karşılığı olarak değerlendirdiğini bildirdi.

        Milletvekili Tin, yaptığı yazılı açıklamada, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimini araştırmak amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu Başkanı Burdur Milletvekili Reşat Petek'in imzalı yazısıyla komisyona davet edildiğini ve bugün ilk tanık olarak dinleneceğini belirterek, darbe gecesine ilişkin bilgi ve belgelerden oluşan bir dosya hazırladığını, komisyon üyelerine kapsamlı bir sunum yapacağını ifade etti.

        Hain kalkışmayı haber alır almaz Denizli'de halk direnişini organize etmek için Delikliçınar Meydanına geldiğini hatırlatan Tin, şunları kaydetti:

        "İlk etapta bir avuç insandık. Sayın Cumhurbaşkanımızın halkımızı meydanlara çağıran açıklamasının ardından yüzler, binler ve sonrasında ülke genelinde milyonlara ulaştık. Çok şükür ki bu ihanet bertaraf edildi. Artık hesap zamanı. Bunun için de milletin bağrından çıkan halk iradesinin tecelli makamı TBMM bünyesinde 15 Temmuz Darbeyi Araştırma Komisyonu kuruldu. Hepinizin malumu olduğu gibi Denizli, 15 Temmuz darbe girişiminin püskürtülmesinde hayati bir sorumluluğu yerine getirdi. Ankara ve İstanbul'daki darbecilere destek vermek için Çardak Havalimanına doğru yola çıkan askeri birlikler, şahsımın, bu davaya gönül vermiş arkadaşlarımızın, 'gün bugündür' çağrılarına kayıtsız kalmayan kahraman ve cesur Denizli halkı tarafından engellenmiştir. Bu olaydan hareketle Denizli insanının kahramanlığının hainlerin emellerine ulaşmasının engellenmesi noktasında önemli bir dönüm noktası olduğu aşikardır. Komisyona ilk davet edilen kişi olmamın, vekili olmaktan onur duyduğum Denizli halkının o karanlık geceyi aydınlatan duruşunun karşılığı olduğunu değerlendiriyorum."

        Darbe girişimi ve sonrasında Denizli yerelinde birçok bilgi ve belge elde etme imkanı bulduğunu vurgulayan Milletvekili Tin, "Kamuoyunun da bildiği üzere milletin vekili olarak mağdur sıfatıyla FETÖ elebaşı hakkında Denizli Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunmuştum. Bu yönüyle de komisyona vereceğim bilgi ve belgelerin yürütülen incelemeye katkı sağlayacağı düşüncesindeyim. Çünkü bu milletin bir ferdi olarak 15 Temmuz darbe girişiminin ben de bir mağduruyum." dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Denizli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Denizli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler