Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DENİZLİ (AA) - Denizli'de tedavi gören diyaliz hastası kadın eşine böbreğinin birini bağışlayarak hayata tutunmasını sağladı.

        Uşak'ın Eşme ilçesinde çiftçilikle geçimini sağlayan 62 yaşındaki İbrahim Atar, böbrek yetmezliği nedeniyle 8 ay önce diyalize girmeye başladı.

        Diyaliz makinesinden kurtulmak isteyen Atar, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesi Organ Nakli Merkezi'ne başvurarak kadavradan böbrek nakli için sıraya girdi.

        Canlı vericilerden de nakil için kan ve doku testi yaptıran Atar'a böbrek nakli için eşi Ümmü Atar'ın kan ve dokularının uyuştuğu tespit edildi.

        PAÜ Hastanesinde Prof. Dr. Çağatay Aydın ve Doç. Dr. Murat Özbay tarafından gerçekleştirilen operasyonla Ümmü Atar'ın bir böbreği, eşi İbrahim Atar'a nakledildi.

        Böbrek nakliyle diyalizden kurtulan ve sağlığına kavuşan İbrahim Atar, hayata yeniden tutundu.

        Eşinin böbreği ile sağlığına kavuşan İbrahim Atar, böbrek nakli olduktan sonra kendini çok sağlıklı hissettiğini ifade ederek, "8 ay diyalize girdim. Şimdi kendimi çok iyi hissediyorum. Sağlığıma kavuştum. Eşim beni diyalizden kurtardı. Başkalarına da organ bağışını tavsiye ediyorum. Kendimi 15 yaşında gibi hissediyorum." ifadelerini kullandı.

        Ümmü Atar ise 37 yıllık eşinin sağlığının kendisi için önemli olduğunu belirterek, başkalarına da organ bağışını tavsiye ettiğini kaydetti.

        Nakli gerçekleştiren doktorlardan Doç. Dr. Özbay, organ bağışı konusuna dikkati çekerek, ülkede kadavradan organ bağışının yeterli düzeyde olmadığından dolayı böbrek naklinde canlıdan nakillerin sayısını artırmak zorunda olduklarını ifade etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Denizli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Denizli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler