Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SAMSUN (AA) - Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Havza Meslek Yüksekokulunda Türk Kızılayı tarafından kan ve kök hücre bağışı çalışması yapıldı.

        Türk Kızılayı tarafından ülke genelinde yürütülen "Güvenli Kan Temini Projesi" kapsamında OMÜ ile Türk Kızılayı arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında yapılan çalışmada gönüllülerden kan ve kök hücre bağışı alındı.

        Çalışma kapsamında ilk olarak öğrencilere ve öğretim elemanlarına Türk Kızılayı Orta Karadeniz Bölge Müdürlüğü kan bağışçısı kazanımı personeli Alper Candan tarafından kan bağışının önemi hakkında bilgi verildi.

        Candan, 2016 yılında yüzde 18,3'lük oranı ile Havza Meslek Yüksekokulunun ÖMÜ'ye bağlı fakülteler ve yüksekokullar içinde öğrenci sayısı az olmasına rağmen en çok kan bağışı yapan eğitim kurumu olduğunu söyledi.

        Candan, "Havza Meslek Yüksekokulu başarılı olduğumuz ve her zaman bize destek olan bir kurumumuz. Mevcut 2 milyon bağış, kan arayan beş hastadan ancak dördünün ihtiyacını karşılıyor. Bu anlamda bilinçli ve düzenli kan bağışı konusunda çalışmalar yaparak bu sorunu tarihe gömmeyi amaçlıyoruz." dedi.

        Güvenli kan temini ve kök hücre hakkında bilgiler verilen seminerin sonunda okulun öğretim elemanlarından Musa Karabacak'a 10. bağışını yaptığı için Türk Kızılayı'nın bronz madalyası ve berat Havza Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ercan Tural tarafından verildi.

        Seminerin ardından Havza Meslek Yüksekokulu girişinde oluşturulan seyyar kan bağış merkezinde yapılan bir günlük çalışma neticesinde 62 ünite kan bağışı gerçekleşti.

        Kan bağışında bulunan öğrencilere tatlı ve soda ikram edildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler