Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BİTLİS (AA) - Bitlis Valisi Ahmet Çınar, uyuşturucu ile mücadelenin zorluğuna dikkati çekerek, "Çok büyük sabır, teknik, bilimsel, geniş tabanlı ve sürekliliği olan çalışmalar yapmak gerekiyor." dedi.

        Vali Çınar, Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenen "Bağımlılık Yapıcı Maddelerle Mücadele" toplantısında yaptığı konuşmada, çocukları uyuşturucu bataklığından kurtarmak ve onlarla temas kurmak için bazı projeler hazırladıklarını anlattı.

        Kentte uyuşturucu kullanımıyla ilgili çok şikayet geldiğini ifade eden Çınar, şöyle konuştu:

        "Emniyet elinden geleni yapıyor ve daha fazlasını yapmaya çalışıyor. Tutukluyor ve ihbar değerlendiriyor. İşte yasalar, kullanıcıya hafif cezalar veriyor. Satıcıya ise daha ağır cezalar veriyor. Onu da ispat edip, şahit bulursan. Buna benzer bir sürü zorluklar var. İşin adliye boyutu da var. Bizde idam cezası yok ama bu işi üreten, satan ve tedarik eden herkes idam edilmeli. Bütün alemin ocağını batıran kişinin ne yaşama hakkı var. Bu da benim kişisel fikrim."

        Uyuşturucuyla mücadelede yasal, kurumsal ve bireysel olarak yetersiz kaldıklarını dile getiren Çınar, herkesin üzerine düşen görevi yapması gerektiğini kaydetti.

        Vali Çınar, şu değerlendirmelerde bulundu:

        "Mücadelede maalesef kurumsal ve bireysel anlamda kapasitemiz yetersiz. Bu mücadeleyi yapmak çok zor bir mesele. Hakikatten çok büyük sabır, teknik, bilimsel, geniş tabanlı ve sürekliliği olan çalışmalar yapmak gerekiyor. Bu da halihazırda bizden uzak ama buna rağmen yapılması gereken ve yapabileceğimiz bir yığın iş var. Burada müftülüğün de yapacağı çok iş var. Sohbetlerde ve vaazlarda bu konuya değinebilirler. Başka şeyler, başka işler olabilir. Ailelerle birebir ilgilenmek gerekir. Bunu okullar ve öğrenciler aracılığıyla yapmak gerekiyor. Çocukları sokaklarda bırakmamak gerekir. Bu konuda sivil toplum kuruluşlarının da bazı güzel tecrübeleri var."

        Toplantıya, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, İl Sağlık Müdürü Koray Okur ve kurum temsilcileri de katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bitlis haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bitlis Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler