Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MUĞLA (AA) - Bodrum ilçesinde düzenlenen Rusya Kültür Günleri Festivali başladı.

        Bodrum Tanıtma Vakfı (BOTAV), Bodrum Belediyesi ve Spektr Grup işbirliğinde bu yıl ikincisi gerçekleştirilen festival, Bodrum'un Yalıkavak Mahallesi'ndeki Spektr Otelde başladı. Rusya'dan çekilen fotoğraflardan oluşan sergiyle başlayan festivalde, Rusya kültürü anlatılacak.

        Spektr Grup Genel Yönetmeni Sergey Klyuev, festivalle ilişkin gazetecilere yaptığı açıklamada, amaçlarının Bodrum'da yaşayan ve Rusça konuşan insanları bir araya getirmek olduğunu belirtti. Klyuev, Rusya'yı Bodrum'da yaşayanlara anlatmaya çalıştıklarını ifade etti.

        Rus vatandaşları için yayın yapan bodrum.com.ru isimli internet portalının da 5 yıldır yayında olduğunu ve bu sayede Bodrum'da bulunan Ruslara bilgi aktardığını anlatan Klyuev, Bodrumla ilgili bilgi aktarmaya devam edeceklerinin altını çizdi.

        Klyuev, şöyle konuştu:

        "Türkiye ve Rusya arasında yaşanan zor dönemlerde biz her zaman biliyorduk ki Türkiye bizim için ve Rusça konuşan insanlar için komşu bir ülkeydi, dost bir ülkeydi. Türkiye bizim için uzak bir yaz evi haline gelmiş. Bizim hiçbir şüphemiz yoktu, ilişkilerin düzeleceğini biliyorduk."

        Sergide yer alan fotoğrafların amatör kişiler tarafından çekildiğini ifade eden Klyuev, "Hedefimiz Bodrum'a gelen ve Bodrum'da yaşayan Rusların burayla ilgili görüşleri. Planlarımızda 2017 yılında aynı sergiyi Moskova'da düzenlemek de var. Türk tarafı böyle bir sergi düşünürse biz memnuniyetle yardımcı oluruz." diye konuştu.

        Rus internet portalının Proje Geliştirme Müdürü Tatiana Antipova da Türkiye ve Rusya'da yaşayan insanların mentalitelerinin birbirine çok yakın olduğunu ve çok iyi anlaştıklarını kaydetti.

        Bodrum'da ve Türkiye'de bulunmanın kendisini çok mutlu ettiğini dile getiren Antipova, "Çevre ilçelerindeki tarihi alanlar da çok hoşumuza gidiyor. Bodrum başta olmak üzere Datça, Didim gibi yerler çok güzel. Biz bu projeyi hazırlarken özellikle plaj olmamasına dikkat ettik. Sadece plaj ve otel turizmi değil, tarihi alanlar ve Türk mutfağını da tanıtmaya çalışıyoruz." ifadesini kullandı.

        15 Ekim'e kadar devam edecek festivalde Rus yapımı filmler gösterilecek, Bodrum İskele Meydanında Kurulan stantlarda Rusya ve Türk mutfağından özel yemekler de katılımcıların beğenisine sunulacak.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler