Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane'nin Köse ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde şehit olan bazı isimlerin ölümsüzleştirileceği bildirildi.

        Köse Belediye Başkanı Şerif Aygün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, demokrasi şehitlerinin isimlerinin yaşatılmasına ilişkin kararın Belediye Meclisi'nde oy birliğiyle alındığını söyledi.

        Demokrasi şehitlerinin adının yaşatılmasının önemli olduğuna işaret eden Aygün, Meclis'in ekim ayı toplantısında, saat kulesinin de içerisinde bulunduğu kent meydanının adının, "15 Temmuz Demokrasi Meydanı" olarak değiştirildiğini belirtti.

        Başkan Aygün, darbe kalkışmasının kahramanı "Şehit Ömer Halisdemir" adını da Köse'de yaşatmak istediklerini vurgulayarak, "Bunun için de Köse'de bulunan halı saha ve sosyal tesislere Ömer Halisdemir ismini verdik. Fatih Mahallemizde hizmete yeni açılan bir sokağa Ankara'daki kalkışmada şehit olan Şiranlı hemşehrimiz şehit Selim Cansız'ın adını verdik. Yine Fatih Mahallemizdeki bir caddeye de Çanakkale Körfezi'ndeki bir tatbikatta şehit olan Köseli Astsubay hemşehrimiz Şehit Süleyman Özcan'ın ismini vererek şehitlerimizin isimlerini ilçemizde ölümsüzleştirdik." dedi.

        Şehitlerin isimlerinin verildiği tabelaların siparişini verdiklerini dile getiren Şerif Aygün, "Önümüzdeki günlerde tabelalar yerlerine asılacaktır. Konuyu ekim ayında Meclis gündemine aldık. Meclis toplantısında 9 Meclis üyemiz ortak bir kararla ile bu isimleri verdik. Böylece hem kendilerine Köse halkı adına minnet ve şükranlarımızı ifade ederken hem de gelecek yıllara bu isimleri aktarmak adına böyle bir karar aldık. Gençlerimiz bu isimleri unutmasın istedik. Ülkemizin savunmasında şehit olan tüm kardeşlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize ise acil şifalar diyorum." diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gümüşhane haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gümüşhane Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler