Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Ankara Kulübü ve Yenimahalle Belediyesi tarafından Ankara'nın başkent oluşunun 93'üncü yıl dönümü dolayısıyla "13 Ekim Başkent Gecesi" etkinliği düzenlendi.

        Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinliğe, Ankara Kulübü Başkanı Metin Özaslan, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, CHP Ankara İl Başkanı Adnan Keskin ve çok sayıda davetli katıldı.

        Özaslan, İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından yaptığı açılış konuşmasında, Ankara'yı korumanın ve yaşatmanın önemini dile getirerek, Cumhuriyet'in en önemli projesinin Başkent Ankara olduğunu belirtti.

        Ankara'nın yüzlerce yıl ihmal edilerek, mahrum bırakılan Anadolu için bir lokomotif ve amiral gemisi olduğunu kaydeden Özaslan, Anadolu'nun kalkınması ve modernleşmesiyle birlikte aydınlanması için Ankara'nın bu görevi başarıyla yerine getirdiğine dikkati çekti.

        Özaslan, Ankara'nın başkent ilan edildikten sonra Atatürk ve silah arkadaşlarının içeriden ve dışarıdan gelen tepkilere karşı onur mücadelesiyle, azimle bu karardan vazgeçmeyerek başarılı olduklarını söyledi.

        Ankara Kulübü olarak 5-13 Ekim tarihlerini "Başkent Ankara Haftası" olarak kutladıklarını anlatan Özaslan, "Ankara'nın böyle uluslararası bir haftaya ihtiyacı var. Ankara'nın bütün değerlerini dünyaya tanıtmamız gerekiyor. Biz bunun takipçisi olduk sonuna kadar devam edeceğiz." dedi.

        Yenimahalle Belediye Başkanı Yaşar da Ankara'nın hem kurtuluşu hem de kuruluşu temsil ettiğini ifade etti.

        Ankara'nın başkent sorumluluğu taşıdığını kaydeden Yaşar, "Ankara, binlerce yıl öncesine dayanan şanlı geçmişinden sonra tozlu bir kasabaya dönüşmüş, kimsesiz bağrını ulusal bağımsızlık mücadelesinin kahramanlarına, halk devriminin önderi Gazi Mustafa Kemal Paşa ve arkadaşlarına açan bir şehir olmuştur." şeklinde konuştu.

        Konuşmaların ardından halk oyunları gösteri yapıldı.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler