Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TEKİRDAĞ (AA) - Hayrabolu Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile Hayrabolu Belediye Başkanlığı arasında geçici iş göremezlik ödeneklerinin mahsuplaştırılma işlemlerine ilişkin protokol imzalandı.

        Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Hayrabolu Merkez Müdürü Hakan Yıldırımhan, Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu’nu ziyarete ederek, SGK çalışmaları hakkında bilgi verdi.

        Daha sonra başkanlık makamında SGK ve Hayrabolu Belediye Başkanlığı arasında, sigortalılara işveren tarafından istirahatlı oldukları dönemde ödenecek iş görememezlik ödeneklerinin işverenin SGK'ya olan prim ve prime ilişkin her türlü borçlardan mahsup edilmesine ilişkin protokol Hayrabolu Belediye Başkanı Altayoğlu ve SGK Hayrabolu Merkez Müdürü Yıldırımhan, arasında protokol imzalandı.

        SGK Merkez Müdürü Yıldırımhan yaptığı açıklamada, protokol ile işveren tarafından iş kazası, meslek hastalığı, hastalık ve analık hallerinde sigortalılara ödenen geçici iş görememezlik ödeneklerinin zaman, işgücü ve emek kaybına yol açmayacak şekilde SGK hesabına sigortalıya zamanında ödenmesinin amaçlandığını söyledi.

        Belediye Başkanı Altayoğlu da, "Protokol ile belediyemiz ve Sosyal Güvenlik Kurumu arasındaki işlemlerde büyük bir kolaylık sağlayacağına inanıyorum. Sosyal Güvenlik Kurumuna sunmuş olduğu bu hizmetten dolayı teşekkür ediyorum. İmzaladığımız protokol hayırlı olsun." diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tekirdağ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tekirdağ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler