Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        EDİRNE (AA) - Edirne Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Öğrenme Şenlikleri" törenle başladı.

        Etkinlik kapsamında, Saraçlar Caddesi'nde yer alan Atatürk Anıtı önünde Trakya Üniversitesi, halk eğitim merkezi ve kentteki çeşitli kurslar kurdukları stantlarda el emeği ürünlerini sergiledi.

        Trakya ve Balkan havalarından oyunlar sergileyen ve yaşları 60 ila 70 arasındaki oyunculardan oluşan Lalapaşa Halk Oyunları ekibi, şenlikler kapsamında davul zurna eşliğinde gösteri sundu.

        Halk oyunları ekibinde yer alan 62 yaşındaki Sebahattin Akkaya, rahatsızlanarak anıtın kenarına oturdu.

        Edirne Valisi Günay Özdemir de Akkaya'nın yanına giderek durumunu sordu. Akkaya, Özdemir'e şeker hastası olduğunu, oyun oynarken başının döndüğünü söyledi. Özdemir de geçmiş olsun dileklerini iletti.

        Ekibi hayranlıkla izlediklerini ifade eden Özdemir, "Bizde bu oyunları öğrenmek isteriz. Çok güzel oynuyorsunuz. Geleneksel kıyafetlerinizle güzel bir gösteri sundunuz, teşekkür ederiz." dedi.

        Özdemir, stantları da gezerek bilgi aldı.

        Kurum müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşların açılışına katıldığı şenlikler yarın sona erecek.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Edirne haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Edirne Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler