Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MALATYA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde bölücü terör örgütü mensuplarınca bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda şehit olan jandarma er Eyüp Hacıoğlu'nun babasıyla telefonla görüştü.

        Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, beraberinde Malatya Valisi Mustafa Toprak, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Emniyet Müdürü Ömer Urhal, AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı, belediye başkanları ve diğer yetkililerle Şemdinli'deki terör saldırısında şehit düşen Hacıoğlu'nun Yazıhan ilçesine bağlı Sürü Mahallesi'ndeki babaevini ziyaret etti.

        Burada şehit yakınlarınca karşılanan Bakan Tüfenkci, şehidin babası Nihat Hacıoğlu'na başsağlığı diledi ve şehit yakınlarıyla sohbet etti.

        Şehit babasına böyle bir evlat yetiştirdiği için gurur duyması gerektiğini söyleyen Tüfenkci, Hacıoğlu'nu Cumhurbaşkanı Erdoğan ile telefonla da görüştürdü.

        Baba Hacıoğlu, kendisine taziyelerini ileten Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "Allah razı olsun, vatan sağ olsun komutanım, devletimiz var olsun. Dualarımız her zaman sizlerle. Allah sizi başımızdan eksik etmesin." karşılığını verdi.

        - "Onunla gurur duyuyoruz"

        Tüfenkci, şehit Hacıoğlu'nun AK Parti Malatya Gençlik Kolları üyesi olduğunu, ve kendisini daha önceden de tanıdığını belirterek, şöyle konuştu:

        "Temiz, dürüst, vatansever, imanlı, devlet ve millet sevdalısı bir insandı. Dolayısıyla biz onunla gurur duyuyoruz. Sizlere de Allah razı olsun böyle bir evlat yetiştirdiğiniz için. Ölüm herkese hak ama ölümlerin en şereflisi şehitlik mertebesi, herkese de nasip olmaz. Şehitler için attığı mesajlarla da vefakarlığıyla da Cumhurbaşkanımıza, milletimize olan sevdasıyla örnek bir şahsiyettir. Allah da onu ölümlerin en şereflisiyle şereflendirdi. Şehidimiz Malatyamız, Yazıhanımız, mahallemiz için bir gurur. O vatan savunması için orada bulunuyordu kalleşçe bir bombayla şehit oldu. Ben eminim ki çatışma olsa Eyüp onların bir sürüsünü haklardı. İnşallah onların da hesabı sorulacak. Size de haberi gelir. Müsterih olun."

        Tüfenkci, şehit ailesinin her zaman yanlarında olacaklarını belirterek, "İnşallah biz devletle, milletle, cumhurbaşkanıyla kaynaşan bir millet olduğumuz sürece, Eyüp gibi kardeşlerimiz de olduğu sürece inanıyorum ki bize top da tüfek de kar etmez. Biz, hiçbir parça vatan toprağını kimseye vermeyiz, bu ülkeyi de böldürmeyiz. İnşallah önümüzdeki günlerde çok daha iyi noktalarda olacağız. Biz her zaman yanınızda olacağız." diye konuştu.

        Şehidin babası Hacıoğlu ise ziyaretleri dolayısıyla Bakan Tüfenkci'ye teşekkür ederek, "Vatan sağ olsun. Geldiniz, onur verdiniz, gurur verdiniz. Devlet bizi sahiplendi. Oğlum görevini yaptı, gitti şehit oldu. Siz de görevinizi yaptınız bizi yalnız bırakmadınız. Allah razı olsun." dedi.

        Bu arada, şehidin babaevinin bulunduğu sokağa, Eyüp Hacıoğlu'nun şehit olmadan önce sosyal medyada paylaştığı "Ne kimseye muhtaç olduk ne de kimseye minnet ettik. Anamızın duasıyla geldik, hocanın selasıyla gideriz." ifadelerinin yer aldığı afiş asıldığı görüldü.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Malatya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Malatya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler