Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        YALOVA (AA) - Yalova'nın Altınova ilçesine bağlı Subaşı beldesinde, 22 Ekim'de bu yıl 4'üncüsü gerçekleştirilecek olan Yalova Subaşı Kivi Festivali, "15 Temmuz Şehitleri" anısına düzenlenecek.

        Yalova Kivi Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Tunalı, Subaşı Belediyesi Mehmet Tunalı Sosyal Tesisleri'ndeki basın toplantısında, Bulgaristan ve Romanya'dan gelecek ekiplerin, terör saldırılarında şehitlerin olması nedeniyle konser vermeyeceğini söyledi.

        Festivalin genel itibariyle eğlence programları olmadan yapılacağını belirten Tunalı, "Festival bu yıl 15 Temmuz şehitleri anısına düzenlenecek. Festivalde en iyi kivi bahçesi ve yetiştiricisi yarışması, en güzel kivi pastası yarışması olacak. Ülkemizde 35 bin tonluk kivi üretimi var. Bunun 20 bin tonunu Yalova karşılıyor. Bu da ülkedeki toplam üretimin yüzde 60-70'i demek. Bu yüzden de buraya 'Türkiye'nin kivi bahçesi' diyoruz. Kivide bu yıl oldukça bereketliyiz." diye konuştu.

        Subaşı Belediye Başkanı Volkan Yılmaz da bu yılki festivalde "15 Temmuz şehitleri" temasının işleneceğini belirtti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Yalova haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yalova Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler